Uitgeverij Lannoo

Undercover – Alles of niks – Hugo Luijten

Ik zag bij Hugo Luijten op zijn social media kanaal dat hij een verhaal geschreven had rondom de spannende serie ‘Undercover’. Ik wist meteen deze wil ik lezen. Ik wil Uitgever Lannoo bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Undercover – Alles of niks
Auteur: Hugo Luijten
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 304
ISBN: 9789401471886

Auteur:

Hugo Luijten is schrijver en woont in Antwerpen. Hij publiceerde eerderal de beklijvende thrillers ‘Verast (2018)’, ‘de Brexitmoorden (2019)’ en ‘het jaar van de slang (2020)’.

Korte samenvatting:

In een poging om de witwaspraktijken van een criminele bende aan het licht te brengen, infiltreert undercoveragent Bob Lemmens in een gokkastenimperium in de Limburgse plattelandsgemeente Kinrooi, nabij de Nederlandse grens.

Bob raakt steeds meer verwikkeld in de duistere zaakjes van de gokfamilie en wanneer er een dode valt, dreigt het ook voor hem fataal af te lopen…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Bob. Hij is ook de undercover-agent die de hoofdrol speelt in de serie. Wat ik prettig vind is dat dit een ander verhaal is dan wat we op televisie hebben gezien. Ik denk niet dat ik het boek gelezen had wanneer het dezelfde waren als die ik in de serie al gezien had. Bob moet undercover gaan om binnen te komen bij een criminele bende die witwast. Deze bende zit gehuisvest in ons mooie Limburg.

Vanaf de eerste bladzijde weet Luijten mij te pakken. Hij weet mij helemaal in het verhaal te krijgen. Wat een prettige schrijfstijl heeft hij zeg. Het wordt allemaal heel beeldig geschreven waardoor ik me er een goed beeld van kan maken en heb soms echt het idee dat ik een serie aan het kijken ben in plaats van dat ik aan het lezen ben.

Op sommige momenten weet de auteur er een mooie plottwist in de verwerken waardoor ik weer even op het puntje van mijn stoel zit. De vaart zit er goed in waardoor het echt een boek is dat je in een dag uitleest.

Ik als groot fan van de serie heb enorm genoten van dit boek. Soms hoorde ik Bob ook echt de zinnen zeggen die er in het verhaal voorkwamen. Ik vind echt dat Hugo hem goed heeft neergezet.

De humor in dit verhaal kan ik ook enorm waarderen. En de Limburgse tongval die vaak aan bod komt daar heb ik enorm van genoten. Echt top!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *