Uitgeverij Lannoo

Undercover – Ramkraak – Hugo Luijten

Toen ik zag dat er een nieuw deel van Undercover geschreven door Hugo Luijten uitkwam wist ik deze zou ik graag weer lezen. Ik wil Uitgeverij Lannoo bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Undercover – Ramkraak
Auteur: Hugo Luijten
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina´s: 227
ISBN: 9789401480727

Korte samenvatting:

Wanneer agent Bob Lemmens uit het veld gehaald wordt door zijn superieuren, moet hij een collega gaan begeleiden bij een nieuwe undercovermissie. De taak lijkt eenvoudig voor een flik met zijn ervaring, tot de infiltrant spoorloos verdwijnt in de Limburgse grensstreek. Als de plofkraken steeds gewelddadiger worden en de man onvindbaar blijft, begint er voor Bob een race tegen de klok.

Volgt Bob zijn instinct of de instructies van zijn teamleiders?
En bovenal, kan hij nieuwe slachtoffers voorkomen?

Wat vond ik ervan?:

We lezen Ramkraak weer vanuit eigenwijze Bob. Heel fijn om weer een verhaal te mogen lezen waarin dit personage de hoofdrol speelt.

Bob wordt uit het veld gehaald door zijn meerdere. Hij wordt de coco van een undercoveragent. Echter is Bob het hier vanaf het begin niet mee eens. Maar hij trekt aan het kortste einde. Heerlijk zoals Luijten dit karakter weer weet neer te zetten. Sommige opmerkingen zijn echt raak!
Het lijkt allemaal makkelijk deze zaak, maar dan verdwijnt de undercoveragent. Voor Bob wordt het dan een heuse heksenjacht. Zeker wanneer de plofkraken gewelddadiger worden.

We krijgen in dit deel ook weer te maken met personages uit het eerste boek. En dat is zeker prettig, want hiervan kunnen we ons al een beeld maken en weten we hoe de relaties in elkaar steken.
De personages worden allemaal weer goed weergegeven door Luijten. Dit hele zooitje samen zorgt voor een fijne dynamiek.
De schrijfstijl is weer erg fijn. Voor een thriller bevat dit boek een dosis humor die zorgt dat de scherpe kantjes er vanaf gaan.

Ik ben benieuwd of er in de toekomst nog een Undercover-verhaal van de hand van Hugo komt. Want dan verzeker ik je dat ik deze zeker weer ga lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *