Uitgeverij Lannoo

Stinkhond kampioen – Sylvia Vanden Heede

Ik mocht voor Perfecte Buren en Uitgeverij Lannoo dit nieuwste deel van Stinkhond lezen samen met Britt. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Stinkhond kampioen
Auteur: Sylvia Vanden Heede
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 68
ISBN: 9789401476522

Korte samenvatting:

Het leven is niet makkelijk voor Josette en haar vreselijke broertje Jojo. Hun mama is er vandoor en hun papa zet hen onder druk om uit te blinken in sport.

Om hen te helpen, organiseren Stinkhond en Plattekat de Jolympische spelen. De wedstrijden vinden plaats tussen de vuilnisbakken op braakliggend terrein. Wie zal het podium beklimmen en wie zal in de goot belanden?
Laat de vreselijke Jolympische Spelen beginnen!

Wat vonden wij ervan?:

Wij hebben al eerder boeken over Stinkhond mogen recenseren. Dus toen wij zagen dat er een nieuw deel uitkwam, waren we enthousiast en hoopten we dat ook deze op onze deurmat zou vallen. De avonturen van Stinkhond en Plattekat hebben ons tot nu toe nog nooit verveeld. 

De cover is zoals de voorgaande delen op de voorkant van het boek de personages die we in nieuwe avontuur gaan ontmoeten. Waar we onbekende en bekende personages tegenkomen. 

Op de tweede bladzijde hebben we de eerste glimlach al op ons gezicht. In dit zesde deel van stinkhond maken we namelijk kennis met Josette en Jojo. Twee kinderen die hun best doen om ooit kampioen te worden. Alleen spreekt Jojo het verkeerd uit. Hij wil namelijk kampioen worden op de “Jolupmische spelen’. Maar zijn zus Josette verbetert hem al snel. Voor mijn gevoel zet deze humor wel meteen de toon van dit nieuwe avontuur. De manier zoals broer en zus spreken is vermakelijk. Kan me wordt namelijk Kamme. Britt en ik hebben hier wel plezier van. En dan is het voor mij al een schot in de roos, plezier hebben tijdens het lezen is een pre. 

Nu Stinkhond weet van een evenement waarbij hij een medaille kan winnen wil hij hier ook aan meedoen. Hij heeft namelijk nog nooit een medaille gewonnen. Hij wil dan ook bij het gezin horen van Jojo en Josette zodat hij ook getraind kan worden door hun vader. De onderlinge strijd tussen broer en zus is ook erg vermakelijk. 

Plattekat en Stinkhond verzinnen proeven die gedaan moeten worden die volgens Britt niet door ons gedaan kunnen worden, want dat is vreemd. Bijvoorbeeld zwemmen door de goot. De fantasie die in dit verhaal gebruikt wordt, vind ik om te smullen. Het neemt je echt even mee in hun wereld. De proeven gaan natuurlijk niet allemaal even goed en je mag je als lezer verheugen op leuke avonturen. 

Niet alleen de Spelen en de proeven komen aan bod in dit verhaal maar ook de zoektocht naar de mama van Jojo en Josette speelt een rol. Deze is toen de kinderen klein waren verdwenen. Maar gelukkig hoeven ze de zoektocht niet alleen te doen en staan Plattekat en Stinkhond voor ze klaar. 

De schrijfstijl is voor ons bekend, het leest net zo fijn als de voorgaande delen die we al hebben mogen lezen. De illustraties versterken het verhaal en geven goed weer hoe de personages uit zien. 

Deze recensie is reeds verschenen bij Perfecte Buren.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *