Uitgeverij Palmslag

Achter een Ierse horizon – Marianne Smit

Na het lezen van het persbericht over deze roman was ik nieuwsgierig geworden. Ik wil uitgeverij Palmslag bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Achter de Ierse horizon
Auteur: Marianne Smit
Uitgever: Palmslag
Aantal pagina´s: 93
ISBN: 9789493343078

Korte samenvatting:

Vincent van den Berg is een jonge natuurkundige, die onderzoek doet naar zwarte gaten. In de verlaten heuvels rond de Ierse berg Conan probeert hij grip te krijgen op de omstandigheden waaronder zijn tweelingbroer Leo een jaar geleden op mysterieuze wijze is verdwenen. Zijn zoektocht verloopt echter niet vlekkeloos.
In de plaatselijke herberg ontmoet hij Thoralf Witz, een zelfverklaard elfoloog die zo zijn eigen opvattingen heeft over de vreemde ontwikkelingen en de verdwijning van Leo. Te midden van een reeks eigenaardige voorvallen vraagt Vincent zich af wat de grenzen van het weten zijn: is er – niet alleen bij zwarte gaten maar ook in zijn eigen leven – sprake van een waarnemingshorizon?
In haar debuutnovelle beschrijft Marianne Smit de schoonheid van het Ierse landschap. Ze neemt je mee in volksverhalen en in de wereld van elfen, die in het echte leven niet bestaat. Of toch wel?

Wat vond ik ervan?:

In deze korte roman gaat Vincent op onderzoek uit om te ontdekken hoe zijn tweelingbroer Leo op mysterieuze wijze is verdwenen. Vincent verblijft in een herberg en komt hier in contact met Witz, een elfoloog. Hij geloofd met zijn hele hebben en houden dat elfen bestaan en heeft honderden verhalen over ze. Ook is hij van mening dat ze wel eens te maken zouden kunnen hebben met de verdwijning van Leo.

Tijdens zijn weg door de heuvels op weg naar de Conan overkomen Vincent de gekste omstandigheden. Droomt hij? Ook hierin is Witz stellig van mening dat er andere dingen zijn die deze gekke dingen veroorzaken. Wat is er nu daadwerkelijk met Leo gebeurd?

Een novelle die makkelijk weg leest. Smit weet ons mee te nemen in het Ierse landschap en door haar uitleg kun je je ook daadwerkelijk een beeld maken van de omgeving. Witz, Vincent en eigenaar van de herberg Mary zijn de personages die genoemd worden bij naam. We maken dan ook vooral situaties mee in de herberg of op het landschap in combinatie met deze personages. Echte diepgang zit er naar mijn gevoel niet in.
Wat ik storend vond was dat er na dertig bladzijdes iets verandert in het lettertype, er zit meer ruimte tussen de regels en de letters zelf. Na twee bladzijdes is dit weer weg.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *