Uitgeverij Volt

Lief meisje, kwaad bloed – Holly Jackson

Ik mocht voor Uitgeverij Volt dit vervolg lezen op ‘Moordgids voor lieve meisjes’. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Lief meisje, kwaad bloed
Auteur: Holly Jackson
Uitgever: Volt
Aantal pagina’s paperback: 429
ISBN: 97890214253689

Korte samenvatting:

Pip Fitz-Amobi is geen detective meer. Met de hulp van Ravi Singh bracht ze een true crime-podcast uit over de moord die ze vorig jaar samen oplosten. De podcast ging viral, maar toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen.

Die belofte moet ze doorbreken wanneer een kennis van Pip vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doet niets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, doet Pip het wel. Tijdens de zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar stad… en deze keer luistert IEDEREEN via haar podcast mee. Maar zal ze Jamie vinden voor het te laat is?

Wat vond ik ervan?:

We lezen in dit vervolg weer over Pip. Zij heeft een podcast waar ze het heeft over true crime zaken. In het vorige boek heeft zij een zaak opgelost waar de politie geen wijs uit kwam. Ik was dan ook enorm benieuwd naar dit deel.

In het begin van het verhaal heeft Pip haar podcast de rug toegekeerd. Ze heeft de vorige zaak bijna niet weten te overleven en niet alleen zij was in gevaar maar ook mensen uit haar gezin. Maar wanneer Jamie vermist wordt en diens broer Connor haar om hulp vraagt begint het haar toch te knagen.

Met de gepaste oplettendheid van haar moeder gaat Pip ook dit verhaal uitpluizen. En laat me je even een kijkje in de keuken geven wanneer ik zeg uitpluizen. Pip weet minuut voor minuut uit te vinden waar Jamie was, met wie die was en wat hij aan het doen was. Zo knap hoe je dit allemaal met grote dank ook van social media weet te bolwerken.

De spanning loopt als een rode draad door het verhaal. Je wilt gewoon weten waar Jamie is, dus blijf je doorlezen. Ik kan de afwisseling van artikelen, interviews en tekeningen enorm waarderen in dit boek. Het geeft de informatie die je nodig hebt om je net als Pip ook in de zaak te verdiepen.

Waar ik dacht dat deel een goed boek was is dit tweede deel ook zeker een aanrader.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *