Uitgeverij Volt

De macht van K – Jens Vern

Ik zag bij Uitgeverij Volt het boek van Jens Vern voorbij komen. Ik was meteen onder de indruk van de flaptekst die erbij hoorde. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het versturen van het recensie- exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel – De macht van K
Auteur – Jens Vern
Uitgeverij – Volt
Aantal pagina’s – 383
ISBN – 9789021418797

Auteur:

Jens Vern is een pseudoniem van Sander Verheijen (1974). Hij is de oprichter van de populaire thrillersite Crimezone.nl en werkte als thrillerredacteur en marketingmanager bij verschillende uitgeverijen. Sinds 2014 is hij hoofdredacteur van lezerscommunity Hebban.nl. In 2017 verscheen zijn zeer goed ontvangen autobiografische debuut ‘Ik kan er nét niet bij’.

Korte Samenvatting:

Als de net afgestudeerde Tim Turner wordt ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington, weet hij niet wat hem overkomt. Hij krijgt een luxe appartement, een fantastisch salaris en maakt in korte tijd promotie. Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man die zich De Vriend noemt, en die hem waarschuwt voor de duistere kant van het bedrijf. Tim besluit op onderzoek uit te gaan en al snel komt hij erachter dat er inderdaad dingen niet kloppen en dat er mensen verdwijnen.

Als Tim ontdekt dat ook hij gevaar loopt, weet hij met de hulp van De Vriend te ontsnappen en begint hij met een andere identiteit een nieuw leven in Den Haag. Daar lijkt hij veilig te zijn, tot hij Emily Green tegenkomt. Tim is diep onder de indruk van haar, maar Emily blijkt ook een vorig leven te hebben. Wie kun je vertrouwen als niets is wat het lijkt? En kun je in deze tijd ooit echt aan je verleden ontsnappen?

Wat vond ik ervan?:

Als het net zich sluit, twijfel niet. Denk niet na. Vlucht! Deze zin zorgt ervoor dat ik zo snel mogelijk wil beginnen met lezen. De cover laat een donker vooraanzicht zien van een gebouw. Waarin twee kamers verlicht zijn en daarin zie je het silhouet ziet van een man en een vrouw.

Dit boek is vanaf begin af aan zo spannend dat je wilt blijven lezen over de levens van Emily, Tim en Jeff. De personages worden ook goed beschreven, waardoor ik een goed beeld van ze krijg. Je merkt gaandeweg het verhaal pas hoe de levens van genoemde personages met elkaar verweven zijn. Jens weet dit met een bepaalde spanning te vertellen waardoor je helemaal opgaat in het boek.

De macht die naar voren komt in dit verhaal kent geen omvang. Die is zo groot. Wat ze weten van de mensen is zoveel. Ze kunnen het leven van iemand gewoon helemaal beschrijven of uitwissen.

Ik heb deze thriller van Jens Vern als prettig ervaren. Hij weet door zijn vlotte schrijfstijl de spanning er voor mij goed in te houden. Het plot vond ik verrassend en kon ik waarderen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *