Uitgeverij Volt

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Ik zag dit boek voorbij komen en was meteen gefascineerd door de cover en de flaptekst. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Moordgids voor lieve meisjes
Auteur: Holly Jackson
Uitgever: Volt
Aantal pagina’s paperback: 448
ISBN: 9789021422435 

Auteur:

Holly Jackson begon al op jonge leeftijd met het schrijven van verhalen, en rondde haar eerste armzalige poging tot een roman af op haar vijftiende. Ze behaalde haar master in Engels aan de universiteit van Nottingham met als specialisatie creatief schrijven en literaire taalwetenschap. Ze woont in Londen, en naast lezen en schrijven houdt ze van gamen en true crime-documentaires kijken, zodat ze kan doen alsof ze een detective is. ‘moordgids voor lieve meisjes’ is haar debuutroman.

Korte Samenvatting:

Pippa kiest een wel heel gevoelig onderwerp voor haar profielwerkstuk: ze wil onderzoek doen naar de moord op Andie Bell, een tienermeisje dat vijf jaar eerder uit hun stadje verdween. De dader is niet meer in leven, maar Pippa gelooft niet dat hij het echt gedaan heeft. Samen met het broertje van de dader Ravi gaat ze op zoek naar de waarheid. Met behulp van interviews, sociale media en heel veel moed probeert Pippa de waarheid op tafel te krijgen. Al snel komen er geheimen boven die iedereen in het stadje liever verborgen had willen houden… En het lijkt wel alsof iemand tegenwerkt, zal de echte moordenaar nog leven?

Holly Jackson werd geïnspireerd door true crime-podcasts en documentaires, wat terug te zien is in het boek. Het lopende verhaal wordt afgewisseld met afdrukken van Pippa’s logboek, uitgetypte interviews, whatsappjes en politierapporten.

Wat vond ik ervan?:

Ik had zoveel goede verhalen over dit boek gehoord, dat ik zelf toch wel heel nieuwsgierig werd.

Je leest dit verhaal vanuit Pippa, zij gaat zich voor haar profielwerkstuk verdiepen in een zaak die vijf jaar geleden speelde. Hierin komt Andie Bell te verdwijnen en Sal Singh pleegt enkele dagen later zelfmoord. Dit alles is voor Pip niet helemaal de waarheid. Zij heeft sterk het vermoeden dat er iets anders in die tijd zich voorgedaan heeft.

Ze gaat diep op in haar onderzoek. Ze speelt voor detective en bijt zich vast in deze zaak. Als lezer erg vermakelijk. Ik heb zeer aandachtig gelezen en voelde een paar keer dat er een doorbraak aan zat te komen. Maar helaas, iedere keer weer liep het dood.

Er komende verschillende daders aan het licht. Pip weet in haar onderzoek goed te benoemen waarom zij hen als dader ziet. Soms moet ze dit ook aanpassen. Ze is hier erg precies in. Ze krijgt tijdens het werken aan het werkstuk hulp van het jongere broertje van Sal, genaamd Ravi. Hij kan haar op bepaalde punten helpen en zij schept een ander daglicht op andere zaken. Samen vormen ze naar mijn mening een goed team.

Echter verloopt niet alles op rolletjes. Pip komt de dichtbij de waarheid en wordt zelf ook bedreigd. Tot hoever kan ze gaan?

Ik vind dit verhaal erg goed in elkaar gezet. De spanning blijft kabbelen, raast op en zakt weer. Maar iedere bladzijde houdt het me in de greep. Echt prettig! Het plot zag ik niet aankomen. Ik had mijn verdenkingen op de verkeerde gezet. Echt een goed boek die ik zeker andere aanraad om te lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *