Hamley Books

Overstekers 3 – Koninklijke magie – Petra Doom

Ik mag voor Uitgeverij HamleyBooks meelezen in de blogtour rondom de nieuwste van Petra Doom. Ik wil de uitgeverij dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Overstekers 3 – Koninklijke magie
Auteur: Petra Doom
Uitgever: HamleyBooks
Aantal pagina’s: 636
ISBN: 9789463967570

Auteur:

Petra Doom begon als kind al fantasy te schrijven. Vandaag geeft ze creatieve workshops waarin ze onderzoekt welke waarde mythologische verhalen nog hebben in de 21ste eeuw: een grote, zo blijkt!

Korte samenvatting:

Vijf jaar nadat Mirabel uit de magische wereld Aeterna is overgestoken heeft ze in de mensenwereld haar plekje gevonden. Als bemiddelaar voor andere Overstekers – wezens als faunen, waternimfen en ifrieten – sust ze conflicten waarbij hun bestaan aan het licht zou kunnen komen.

Wanneer een van de Portalen op de mensenwereld wordt vernietigd heeft Mirabel geen andere keuze: ze moet terugkeren naar Aeterna om te achterhalen wat er gebeurd is. Aan het hof blijkt dat de verzegeling van het achtste Portaal scheuren vertoont, waardoor een nieuwe oorlog met de daimonen dreigt. De Koningin weigert echter in te grijpen en heeft zich uit de troonzaal teruggetrokken…

Is Mirabels bemiddelaarstalent genoeg of moet ze een beroep doen op de gave die ze nooit had mogen aanvaarden?

Wat vond ik ervan?:

Ik heb voorgaande delen niet gelezen. Maar de kaft van dit boek sprak me zo enorm aan dat ik het toch graag wilde lezen. Voor mij een uitstapje naar een ander genre, want ik lees niet zo vaak fantasie verhalen.

We lezen over Mirabel. Zij is een normale jonge vrouw, ze heeft maar een talent en dat is bemiddelen. Haar plek in de mensenwereld heeft ze gevonden. Zij zorgt ervoor dat andere wezens gewoon onder de mensen kunnen leven zonder opgemerkt te worden. Ze moet op een gegeven moment terug naar Aeterna, haar thuis.
Wat ik uit het verhaal op maak is dat Mirabel de afgelopen twee delen veel heeft geleerd, door fouten te maken en door dingen te doen. Maar dat ze daardoor gegroeid is.

Het verhaal is in het begin wat moeilijk in komen. Begrijp me niet verkeerd, niet door de schrijfstijl, want deze ervaar ik als zeer prettig. Maar meer omdat alle soorten Overstekers en hun talenten. Doordat ik voorgaande delen niet gelezen heb zijn dit voor mij allemaal nieuwe personages. Maar toen ik eenmaal hier doorheen was kon ik me helemaal in deze fantasie wereld wanen.

Ik heb het verhaal met veel plezier gelezen. Als je er eenmaal inzit bevat het bepaalde vaart waardoor het makkelijk weg leest en je jezelf in deze fantasie wereld waant. Dit uitstapje heeft me bevallen en wie weet maak ik er in de toekomst nog wel meer ;).

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *