Uitgeverij Vrijdag

Kwaad Bloed – Tine Bergen

Ik heb al eerder werk van deze schrijfster gelezen en dit beviel me. Ik wil Uitgeverij Vrijdag bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kwaad Bloed
Auteur: Tine Bergen
Uitgever: Vrijdag
Aantal pagina´s: 288
ISBN: 9789464341294

Korte samenvatting:

Leuven, donderdagavond. Zeven studenten zitten opgesloten in de gemeenschappelijke keuken van hun kot. Zes leven. De zevende, Vinz, is dood. Zijn beste vriend Serge heeft gezworen dat iedereen pas naar buiten mag als de moordenaar zichzelf bekend heeft gemaakt. Vinz was altijd in voor een feestje of een uitdaging. Hij was ook heel impulsief en bijgelovig. En hij heeft een bijzonder (invloed)rijke grootvader die zijn enige kleinzoon altijd de hand boven het hoofd houdt. Naarmate de nacht vordert en de sfeer grimmiger wordt, worden steeds meer roddels, beschuldigingen en geheimen op tafel gelegd. Iedereen heeft goede redenen om Vinz te vermoorden. Maar wie heeft de beste redenen? Of wie vond dat hij reden genoeg had? Want misschien was Vinz wel vooral goed in het zetten van kwaad bloed. En ook kwaad bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Wat vond ik ervan?:

Zeven studenten wonen samen met elkaar in een huis. Ze hebben allemaal hun eigen ruimte op de gemeenschappelijke keuken na. Op een avond vinden ze Vinz dood. Zijn beste vriend Serge houdt iedereen “gevangen” totdat hij weet wat er met zijn vriend gebeurd is. Vinz was een aparte jongen die heel impulsief kon zijn. En dan hebben we nog zijn grootvader die enorm invloedrijk is en zijn kleinzoon altijd een hand boven het hoofd houdt. Serge zorgt tijdens het gevangenschap dat iedereen alles wat ze ook maar weten over Vinz vertelt. De smerigste roddels, beschuldigingen maar ook geheimen komen naar boven. En dit maakt de sfeer in de keuken er niet gezelliger op.

Doordat de hoofdstukken kort zijn merk ik dat ik door het verhaal heen vlieg. In ieder volgend hoofdstuk is een van de namen dik gedrukt. Je weet dan over wie we dat hoofdstuk wat te weten gaan komen. We krijgen steeds meer informatie over Vinz en de kijk van de andere personages die zich bloot geven. Serge blijkt een meester te zijn om de vijf andere modder te laten gooien. De sfeer wordt er niet beter op en iedereen gaat nu wel iemand verdenken.

Ik heb enorm genoten van de spanning die deze thriller met zich meeneemt. Hij gaf me verschillende blikken op het gebeuren. De plottwist zorgen dat je als lezer je in het verhaal bijt om maar te ontdekken wie nu iets te maken heeft met Vinz.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *