Zullen we het liefde noemen? – Tine Bergen
Tine sprak me en vroeg of ik interesse had om haar boek te lezen. Zij zocht verschillende bloggers die dan samen een blogtour konden doen rondom haar boek. Na het lezen van de flaptekst was ik enthousiast. Ik wil Tine en Uitgeverij Vrijdag bedanken voor het verzenden van het recensie-exemplaar.
Gegevens van dit boek:
Titel: Zullen we het liefde noemen?
Auteur: Tine Bergen
Uitgever: Vrijdag
Aantal pagina’s paperback: 264
ISBN: 9789460018862
Auteur:
Tine Bergen (1981) is journalist en auteur van jeugdboeken, fictie en non-fictie voor volwassenen. Haar in 2019 verschenen psychologische thriller ‘Vissen praten niet’ werd bejubeld door talloze lezers op sociale media en genomineerd voor thrillerprijzen.
Korte Samenvatting:
Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack? Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther toch. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook wel de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen. Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet?
Wat vond ik ervan?:
Dit verhaal gaat over Esther die samen woont met haar man Stef en hun kinderen Annabel en Linus. Esther is psycholoog en heeft een praktijk aan huis. Ze worstelt enorm met haar gevoelens voor die andere man Jack, maar ook met wat ze voor haar vader voelt. Ze hebben niet een heel goed contact, want houd haar vader wel van haar?
Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat is in dit verhaal wel van toepassing. Dit klein ongelukje heeft wel hele grote gevolgen. Iedereen in het gezin komt in aanraking met de rechercheur zodat deze zijn onderzoek rond krijgt en een conclusie kan trekken.
Door dit ongeluk komt het gezin van Esther onder druk te staan. Linus wordt op school gepest. Want ja, de krant zegt ook het een en ander over Linus en zoals we weten trekt de mens nog al eens zijn eigen conclusies zonder daadwerkelijk naar de mensen toe te stappen die wel van het ongeluk af weten.
Natuurlijk zijn er bij dit ongeluk wel twee kanten van het verhaal. Het verhaal van Anna, de vrouw van meester Dieter en het verhaal van het gezin van Esther.
Daarbij heeft het tussen meester Dieter en Linus nooit echt geklikt. Ze hebben menige aanvaring gehad en geregeld moesten Stef en Esther op school komen om de aandachtspunten te bespreken die meester Dieter had.
De flashbacks in het verhaal geven je een kijk in het leven van Esther voordat ze in de situatie zit waar ze nu in zit. Dit zorgt er voor dat je haar iets beter leert kennen, al laat ze zich niet helemaal zien waardoor je toch een soort mysterie om haar heen blijft voelen.
Enige minpuntje aan de flashbacks, ze lopen door als de gewone tekst, waardoor ik soms verward werd of het nu een tot het heden of het verleden behoorde.
Dit verhaal bevat veel verschillende invalshoeken. Met en met krijg je steeds meer zicht op wat er nu daadwerkelijk gebeurd is. De informatie die mondjes maat aan bod komt zorgt er steeds weer voor dat ik denk; wat is er dan nu daadwerkelijk gebeurd?!
Dit was mijn eerste boek van Tine en ze heeft me overtuigd. Dit boek las lekker en ik wilde graag weten hoe het nu allemaal in elkaar zat. Ik ga Tine zeker in de gaten houden en ben benieuwd naar wat ze ons nog allemaal bieden gaat in de toekomst.