Uitgeverij Zomer & Keuning

Beachclub Esperanza – Flessenpost – Chantal Claassen

Ik mocht voor Uitgeverij Zomer & Keuning het eerste deel in de Beachclub Esperanza-serie lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Flessenpost
Auteur: Chantal Claassen
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 256
ISBN: 9789020539356

Korte samenvatting:

Na een mislukte relatie trekt Chloë tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Wat vond ik ervan?:

Chloë trekt na het beëindigen van haar relatie in bij haar beste vriendin Babs. Ze voelt nu ze er weer alleen voor staat enorm het gemis van haar overleden ouders en broertje. Haar oma, die vanaf het moment dat haar ouders kwamen te overlijden voor haar heeft gezorgd gaat ook zienderogen achteruit. Geregeld reist Chloë af naar Hoek van Holland waar ooit het tragische ongeluk is gebeurd. Ze gooit op een van deze bezoeken een fles in het water met daarin een briefje waarop ze een wens voor haar oma geschreven heeft. Wanneer ze daar over het strand loopt ziet ze dat ze bij Beachclub Esperanza personeel zoeken. In een opwelling solliciteert ze. En ik kan je mededelen dat dit voor genoeg body zorgt waarmee Chantal Claassen deze heerlijke feelgood neerzet.

Ik heb enorm genoten van Chloë, maar ook van haar vriendin Babs. Beide elkaars tegenpolen, maar oh zo dol op elkaar. Het is fijn om over zo’n vriendschap te lezen vind ik. Zeker loopt deze niet altijd over roosjes, maar de meiden weten er toch wel weer iets goeds van te maken. Dit boek heeft niet alleen maar een lach, er ligt zeker een diepere laag in dit verhaal. We hebben te maken met onverwerkte rouw, vertrouwen en wederom iemand verliezen. De personages in dit verhaal komen allemaal goed op mij over. De schrijfster weet ze goed neer te zetten.

Dit boek zorgt er voor dat ik nu al zin heb in het volgende deel van deze serie. Benieuwd of Claassen me dan net als met dit boek weet te pleasen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *