Uncategorized

De affaire – Verkeerd verboden – Lydia van der Weide

Lydia van der Weide stuurde me een dm of ik haar boek wilde lezen in een blogtour. Na het lezen van de flaptekst was ik nieuwsgierig. Ik wil de auteur bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De affaire
Auteur: Lydia van der Weide
Aantal pagina´s: 243
ISBN: 9789463058162

Korte samenvatting:

‘De Affaire – Verkeerd verbonden’ is het overrompelende en intieme verhaal van Nina, al 20 jaar gelukkig met Thijs, die verliefd wordt op een andere man. Vreemdgaan, dat is niets voor haar, dat weet ze zeker. Toch raakt ze verstrikt in een affaire waaraan geen ontsnappen mogelijk is. Tot het moment komt dat ze in de spiegel moet kijken.

Wat vond ik ervan?:

We lezen deze roman in dagboekvorm. Per dag krijgen we en kijkje in het leven van Nina. Zij is getrouwd met Thijs maar wordt dan onverwachts verliefd op een andere man. Vreemdgaan is niet iets wat ze zou doen, maar gevoel zorgt er toch voor dat ze in deze affaire stapt om te ontsnappen aan haar alledaagse leventje.

Lydia weet ons met een fijne schrijfstijl helemaal mee te nemen in het verhaal. De emoties van Nina, die er toch wel voor zorgen dat ze twijfelt over haar huwelijk weet ze goed neer te zetten. Thijs weet nergens van, hij doet zijn best in hun alledaagse leventje. Alleen hij leeft voor zijn werk en dat maakt dat de afstand die er tussen Nina en Thijs komt voor hem niet opmerkbaar is. Hij leeft in de illusie dat alles goed gaat en dat ze een fijn leven hebben.

Nina moet zich steeds meer in bochten wringen wanneer ze geconfronteerd wordt met het leven. En deze bochten krijgen wij als lezer allemaal mee. Hierdoor verandert Nina ook, het is mooi te zien hoe de schrijfster dit weet neer te zetten.
Door de fijne schrijfstijl kabbel je lekker door het verhaal heen en krijg je een goed beeld van Nina. Doordat je zo lekker in het verhaal zit, wil je blijven lezen. Ik vond het een fijn verhaal en ben benieuwd wat deze schrijfster nog meer voor ons in petto heeft.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *