Uncategorized,  Veltman Uitgevers

De verschrikkelijkste Klas van de Wereld gaat los! – Joanna Nadin

Gegevens van dit boek:

Titel: De verschrikkelijkste klas van de wereld gaat los!
Auteur: Joanna Nadin
Uitgever: Veltman
Aantal pagina´s: 155
ISBN: 9789048319152

Korte samenvatting:

Volgens het schoolhoofd is groep 5B letterlijk de verschrikkelijkste klas van de wereld! Ze zegt dat school niet draait om gek doen, grapjes en plezier. School is om te leren en het wordt hoog tijd dat de kinderen in 5B hun best gaan doen om te excelleren. Maar Sam en Malik wilden niet létterlijk de wc’s laten overstromen toen ze het schoolplein in de gaten moesten houden. En het was zéker niet hun bedoeling om een pinguïn mee naar huis te nemen na het schoolreisje naar de dierentuin. Zulke dingen gebeuren gewoon, zelfs wanneer ze een plan bedenken dat gewoon niet kán mislukken…

Wat vonden wij ervan?:

Toen wij op de achterkant lazen dat dit boek ging over groep 5B waren we helemaal enthousiast. Britt zit namelijk in deze klas, hoe leuk!

De cover met zijn kleurtjes en getekende gezichten nodigt uit. Dit is zeker een boek dat we in de winkel zouden oppakken.
Wat ons meteen opvalt wanneer we het boek openslaan zijn de illustraties, deze zijn erg tof om te zien. Via het eerste hoofdstuk maken we kennis met de personages die in het boek voorbij komen. Deze worden positief maar ook negatief belicht waardoor je meteen een mening vormt over ze.
De verschillende lettertypes die gebruikt worden in het verhaal vinden wij prettig. Dit maakt het allemaal wat speels. Moeilijke woorden worden aan ons uitgelegd waardoor het voor de wat jongere lezer ook allemaal begrijpelijk is.

De rivaliteit tussen groep 5a en groep 5b is ook erg leuk beschreven in dit kinderboek.
Het draait in dit verhaal vooral om het feit dat beste vrienden Samuel en Malik de allerbeste pleinwachten ooit willen worden. Zij hebben een waterdicht plan. Maar of dit zal lukken? En of mevrouw Brandnetel-Barst ze niet voor is? Dat weet je pas wanneer je dit verhaal gelezen hebt!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *