Uncategorized

Spiegeleffect – Marleen Hartog

Gegevens van dit boek:

Titel: Spiegeleffect
Auteur: Marleen Hartog
Aantal pagina’s paperback: 306
ISBN: 9789082083286

Auteur:

Marleen Hartog (1984) richt zich na drie non-fictieboeken op het schrijven van psychologische thrillers. ‘Spiegeleffect’ is haar tweede thriller en verschijnt op 6 januari 2021. In 2019 verscheen ‘Skoftig’. Het boek behaalde in 2019 de shortlist ‘Beste Nederlandstalige Thriller’ (ThrillZone Awards Juryprijs). In 2020 kwam ‘Skoftig’ middels publieksstemmen op de shortlist bij The Indie Awards terecht. Hartog debuteerde in 2013 met ‘Geboren met een schisis – Zo moeder, zo zoon’. Daarna volgde ‘Uit de goot’, een indringend verslavingsverhaal dat ze in opdracht schreef. In 2017 verscheen’ Anders wonen – Verhalen van paradijsvogels’.

Korte samenvatting:

De relatie van Kim en Marius lijkt stabiel, toch is Kim zichzelf onderweg volledig kwijtgeraakt. Wanneer ze in de spiegel kijkt, ziet ze een vrouw die ze niet kent. In de hoop zichzelf terug te vinden, vlucht ze naar Thailand. Wat ze niet weet, is dat daar op dat moment een meedogenloze seriemoordenaar actief is. Lona draagt de last van een gruwelijk geheim. Om te overleven leidt ze een teruggetrokken bestaan. Wanneer ze het belangrijkste in haar leven dreigt te verliezen, wordt ze gedwongen de confrontatie aan te gaan met haar donkere kanten. Kan Lona voorkomen dat de verpletterende waarheid aan de oppervlakte komt?

Wat vond ik ervan?:

Ik heb al eens eerder een thriller van Marleen gelezen, genaamd Skoftig. Ik heb deze thriller met plezier gelezen en was dan ook zeer geïnteresseerd in dit nieuwe boek.

We lezen dit verhaal vanuit Kim. Zij ontvlucht haar relatie met Marius. Ze heeft dit goed voorbereid, is er al maanden stiekem mee bezig. Ze gaat naar Thailand om daar zichzelf weer te vinden, genieten van wat het land allemaal te bieden heeft en nieuwe ervaringen op te doen. Alleen verloopt haar verblijf daar anders dan ze zich voorgenomen had.

In de tijd dat Kim in dit land verblijft is er ook een seriemoordenaar actief. De tijd die ze in dit land doormaakt wordt door de schrijfster stap voor stap
beschreven, voor mijn gevoel soms wat langdradig. Ik had het gevoel dat
sommige situaties wat minder gedetailleerd aan ons voorgeschoteld hadden
kunnen worden. Dan had er misschien iets meer spanning ingezeten.

Kim ontmoet in dit land verschillende mensen waarmee ze optrekt. Je kunt
merken dat ze het moeilijk vindt om mensen dichtbij te laten komen. De
personages die in haar leven komen worden goed uitgewerkt. Dit eerste deel sluit af met een grote gebeurtenis, ik wil er niets over vertellen want dan spoiler ik.

Terug in Nederland is ze niet meer de vrouw die ze was voordat ze vertrok. Ze lijkt haar leventje weer op te pakken. Voor de buitenwereld lijkt dit ook wel zo. Al moet ze zich door de dagen heen slepen. En iedere keer als ze denkt, het gaat weer goed met me, wordt ze weer herinnerd aan haar tijd in Thailand. Lona draagt een geheim bij zich. Dit belast haar enorm. Zij doet er alles aan om dit geheim verborgen te houden. Wie kan zij vertrouwen en wie niet? Dit is in het tweede deel de rode draad in het verhaal. Het zorgt ervoor dat je je als lezer in het verhaal bijt. Want je wilt weten of zij de goede mensen wel vertrouwd. In dit stuk zit voor mijn gevoel de vaart er meteen in. Lona heeft verschillende dingen die ze moet opbiechten, maar laat zeker niet het achterste van haar tong zien. De mensen die op haar pad komen lijken allemaal wel een dubbele agenda te hebben en zijn op zoek naar antwoorden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *