Uitgeverij Ellessy

Semper Fi – Ellen Lina

Ik zag Semper Fi voorbij komen en mijn interesse was direct gewekt. Ik wil Uitgeverij Ellessy bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Semper Fi
Auteur: Ellen Lina
Uitgever: Ellessy
Aantal pagina’s: 351
ISBN: 9789086604227

Auteur:

Auteur van Vasthouden (2011) Ooit zal ik je weer zien (2013), Sky (2015), Crash (2016), Koningslaan (2017), Gefaald (2018) en Semper Fi (2020).

Korte samenvatting:

Helena Dijks is achttien jaar wanneer zij in Amsterdam op kamers gaat met vriendin Kim. Binnen een week gaat het totaal verkeerd. Kim raakt vermist nadat zij is uit geweest met een jongen, James Rietberghen. In hun zoektocht naar Kim, komen James, Helena en Kjell – Kims broer – nader tot elkaar. Ze vinden Kim er helaas niet mee terug. Bijna twintig jaar later is Kim nog steeds niet gevonden.
Helena heeft inmiddels een indrukwekkende schrijfcarrière opgebouwd. Ze is getrouwd met Kjell en is moeder van zoon Senn. James zit in de gevangenis. Helena heeft een flink trauma overgehouden aan haar tijd in Amsterdam, maar dat komt niet alleen door de verdwijning van Kim. Helena kreeg te maken met Semper Fi, een zelfbenoemd dispuut – bestaande uit negen jongens – woonachtig op de Oudezijds Voorburgwal. Eigenaar van het pand? James Rietberghen. Over deze tijd, over wat haar is overkomen en de verdwijning van Kim, heeft Helena het boek Nemesis geschreven. Maar wanneer naar buiten komt dat Nemesis wordt gepubliceerd, wordt het leven van Helena en haar gezin ernstig in gevaar gebracht. 
Wat is er gebeurd in Amsterdam? Wie bedreigt Helena? En wie kan ze nog vertrouwen? 

Wat vond ik ervan?:

Dit is mijn eerste kennismaking met Elle Lina. Vanaf de eerste pagina weet zij mij zodanig in het verhaal te trekken dat ik het met moeite uit mijn handen kon leggen.

We lezen dit verhaal vanuit schrijfster Helena Huijgens. Zij is getrouwd en woont samen met haar man en hun zoon. Ze heeft al meerdere bestsellers op haar naam staan, nu wil ze een zaak aan het licht brengen waar niet iedereen blij mee is. Dit merkt zij in haar directe omgeving. Bedreigingen komen binnen en zelfs zit er een bom onder haar auto.

Helena blijkt vroeger zelf iets vreselijks meegemaakt te hebben. Zij is een van de 49 slachtoffers. Het liefst wil ze haar verhaal met de buiten wereld delen, om mensen in te laten zien dat dit gewoon bij jou in de straat kan gebeuren.

Wanneer de hoofdverdachte van toen, James, vrij komt wil hij graag in contact komen met Helena. Zij weet niet alles van die tijd en hij wil haar graag zijn kant van het verhaal vertellen. Helena gaat aan steeds meer twijfelen en jij als lezer ook heb ik gemerkt. Hoe heeft zij ongestoord kunnen leven zonder te weten wat er allemaal in haar gezin speelde?

Ik heb sommige passages met verbijstering gelezen. Vol ongeloof heb ik de teksten bij me binnen laten komen. Wat een heftig verhaal.

Een nagelbijtend spannend boek tot aan het einde. Ik ben ontzettend blij met deze kennismaking en ben van plan in de toekomst zeker meer van deze schrijfster te gaan lezen. Het verhaal bevat een enorme spanning met af en toe een grappig stukje tussendoor waardoor het lijkt dat je weer even adem kunt halen. Zoals je leest; ik ben fan!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *