Best of Young Adult,  Best of Young Adults,  Van Goor

Wie is Adam Westerman? – Henk Hardeman

Ik mocht voor Best of YA ‘Wie is Adam Westerman? ‘ lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Wie is Adam Westerman?
Auteur: Henk Hardeman
Uitgever: Van Goor
Aantal pagina´s: 287
ISBN: 9789000378500

Korte samenvatting:

Als Adam Westerman bijkomt in het ziekenhuis, heeft hij geen idee wat er gebeurd is. Zijn zus Lotte geeft hem raadselachtige hints en zijn vader verzwijgt alles liever. Alleen zijn beste vriend Harm helpt Adam bij zijn zoektocht naar de waarheid. Maar wie kan hij vertrouwen? Een bezoek aan een verlaten flat en een herdenkingspagina op Facebook roepen herinneringen op die Adam onmogelijk kan hebben. Maar van wie zijn die herinneringen dan? En wie is Adam Westerman?

Wat vond ik ervan?:

Vanaf bladzijde een weet Hardeman je in het verhaal te trekken. Direct is er een bepaalde geheimzinnigheid waardoor je geboeid raakt door het verhaal en je door wilt gaan. Adam weet niet wie hij is als hij bijkomt in het ziekenhuis. De artsen doen heel geheimzinnig. Ook zijn familie laat niet het achterste van hun tong zien en dat maakt dat je als lezer doorleest, want je wilt weten hoe de vork in zijn steel steekt.
Wat mij opviel aan het verhaal is dat het geen hoofdstukken heeft. Je leest het verhaal als het ware in delen, zeven om precies te zijn.

De verwarring bij Adam vind ik erg sterk neergezet. Soms voel je als lezer gewoon zijn boosheid, hij wilt potjandriedubbeltjes weten hoe het nu precies in elkaar steekt. Maar als lezer blijf je toch wel geruime tijd in het ongewisse.

Vanaf deel vijf komt er een bepaalde loop in het verhaal en kun je je een voorstelling maken van hoe het nu allemaal gegaan is. Je gaat dan langzaam naar het einde van het verhaal.

Als je van een mysterieuze, spannende young adult houdt dan is dit zeker een verhaal voor jou!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *