Uitgeverij VBKLab,  VBK media,  VBKLab

Bij jou ben ik echt – Gaby Rasters

Toen ik zag dat er een nieuwe roman van Gaby uitkwam ben ik direct gaan mailen. Gaby weet met haar schrijfstijl mij iedere keer weer in te pakken. Ik wil uitgeverij VKBLab bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Bij jou ben ik echt
Auteur: Gaby Rasters
Uitgever: VBKLab
Aantal pagina’s: 304
ISBN:  9789032520328

Korte samenvatting:

Luuk en Sandy worstelen met het gedrag van hun zoontje Ravi. Hij heeft een ingewikkelde gebruiksaanwijzing en zij kunnen geen goed contact met hem krijgen. Dit heeft ook zijn weerslag op hun relatie. Frustratie en onbegrip krijgen de overhand, helemaal als na een aantal slopende maanden bij Ravi officieel de diagnose autisme wordt gesteld. Na lang twijfelen besluiten ze als gezin samen op vakantie te gaan naar Cyprus. Daar hopen ze uit te rusten en hun liefde weer te laten bloeien. Maar op Cyprus gebeurt er iets bijzonders, Ravi ontmoet een straathond waarmee hij -in tegenstelling tot met anderen- wél contact kan maken. Sandy wil de prachtige grote witte hond, Beni, mee naar Nederland nemen. Maar daarvoor moeten zij, Luuk en Ravi eerst elkaar én Beni weer terugvinden…
Bij jou ben ik echt is een ontroerend en liefdevol verhaal over de schoonheid van anders zijn en over hoe liefde op de proef gesteld kan worden.

Wat vond ik ervan?:

Luuk en Sandy hebben samen een zoontje Ravi. Echter heeft deze een ingewikkelde gebruiksaanwijzing. Zij worstelen zelfs om contact te krijgen met hun zoon. En doordat ze zo bezig zijn met hem heeft het een negatief effect op hun eigen relatie. Frustratie en onbegrip is aan de orde van de dag.

Sandy besluit zelf in therapie te gaan. In eerste instantie wilde ze dit samen met Luuk doen. Maar ze vindt zichzelf niet meer zo leuk en dus besluit ze aan zichzelf te gaan werken. Tijdens deze sessies krijgt ze een steeds beter beeld van zichzelf en dit heeft ook een positief effect op het gezin.
Na een lange periode van onderzoeken komen ze er bij Ravi achter dat hij autisme heeft. Ze besluiten als gezin op vakantie te gaan naar Cyprus. Daar hopen ze elkaar weer te vinden. Er gebeurd tijdens deze vakantie iets bijzonders. Ravi maakt contact met een straathond. Dit is uitzonderlijk, want contact maakt hij nog geeneens met zijn ouders. Sandy wil de hond Beni graag mee naar Nederland nemen, maar Luuk is daar niet zo over te spreken..

Een heerlijke roman geschreven door Rasters. Zij weet mij wederom met haar schrijfstijl weer helemaal in het verhaal te trekken. De rauwheid van emoties die in de dialogen voorbij komen weten mij te raken. Dit is geen rozengeur en maneschijn roman, het omgaan met Ravi heeft de bovenhand en dit maakt dat er een diepere laag in het verhaal zit. We krijgen als lezer mee hoe Sandy al jaren haar leven on-hold zet voor Ravi om hem zo’n prikkelarm mogelijk leventje te geven. Een moeder die alles overheeft voor haar zoon en heel ver voor hem gaat. Zij zet als persoon ook grote stappen door in therapie te gaan en zichzelf de spiegel voor te houden.

Het is mooi om te lezen hoe Beni contact met Ravi krijgt en wat dit met Luuk en Sandy doet om hun zoon zo te zien. Rasters heeft deze ontmoeting heel mooi beschreven en dit is echt het favoriete stukjes voor mij uit deze roman.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *