Uitgeverij VBKLab

De hulp 2 – Wat de hulp weet – Freida McFadden

In de zomervakantie las ik het eerste deel in De Hulp-reeks. Ik was er zo van onder in de indruk dat ik gemaild heb of ik het tweede deel mocht lezen. Ik wil Nextreads/VBKLab uitgevers bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Wat de hulp weet
Auteur: Freida McFadden
Uitgever: NextReads/VBKLab
Aantal pagina´s: 301
ISBN: 9789032520496

Korte samenvatting:

‘Kom niet in de logeerkamer.’ Er valt een schaduw op het gezicht van Douglas Garrick als hij met zijn vingertoppen de deur aanraakt. ‘Mijn vrouw… ze is erg ziek.’ Terwijl hij me hun ongelooflijke penthouse laat zien, heb ik een vreselijk gevoel over de vrouw achter gesloten deuren. Maar ik kan niet het risico lopen deze baan te verliezen – niet als ik mijn donkerste geheim veilig wil houden…

Het is moeilijk om een werkgever te vinden die niet te veel vragen stelt over mijn verleden. Dus ik ben dankbaar dat de Garricks me op wonderbaarlijke wijze een baan hebben gegeven. Ik kan hier een tijdje werken, stil blijven tot ik krijg wat ik wil.

Het is bijna perfect. Maar ik heb mevrouw Garrick nog steeds niet ontmoet, of de logeerkamer van binnen gezien. Ik weet zeker dat ik haar hoor huilen. Als ik de was aan het doen ben, zie ik bloedvlekken rond de hals van haar witte nachthemden. En op een dag kan ik niet anders dan op de deur kloppen. Als die zachtjes openzwaait, verandert wat ik daar binnen zie alles…

Dat is wanneer ik een belofte doe. Ik heb dit tenslotte al eerder gedaan. Ik kan mevrouw Garrick beschermen terwijl ik mijn eigen geheimen veilig achter slot en grendel houd. Douglas Garrick heeft verkeerd gehandeld. Hij gaat boeten. Het is gewoon een kwestie van hoe ver ik bereid ben te gaan…

Wat vond ik ervan?:

Millie komt in dit tweede deel van de hulp reeks terecht bij de familie Garrick. Daar wordt haar door de man des huizes gezegd dat ze niet in de logeerkamer moet komen. Zijn vrouw Wendy verblijft daar. Zij is vaak ziek en heeft haar rust nodig.
Ondanks dat de nieuwsgierigheid bij Millie borrelt houdt ze haar afstand, want ook voor haar zelf staat er veel op het spel. Door haar verleden is het moeilijk om een baan te krijgen, zeker wanneer daar een achtergrondonderzoek aan vooraf gaat.

Millie doet wat haar opgedragen wordt door Douglas Garrick. Maar uiteindelijk weet haar onderbuik gevoel het van haar geweten te winnen en zoekt ze toch contact met Wendy. De bloedvlekken die zij in de nachthemden van Wendy vindt en de afdruk in bad zorgen ervoor dat ze al vrij snel door heeft wat er aan de hand is. Nu is het alleen nog zo dat ze het uit Wendy haar mond moet horen. Samen maken ze een plan.

Dit verhaal is opgedeeld in delen. We lezen vanuit het perspectief van Millie en vanuit Wendy. Het blijft vrij lang onduidelijk hoe het nu precies in elkaar steekt. McFadden weet me menig keer op het verkeerde been te zetten. Ze is als je het mij vraagt een meester in het verzinnen van complottheorieën. Want jezus zeg, wat zit dit tweede deel weer goed in elkaar. Na deel een had ik even nodig om het allemaal te laten bezinken en in deel twee weet ze me weer te verrassen. Ze flikt het gewoon weer.

Een thriller die zich makkelijk laat lezen. De auteur weet je met de informatie die ze je geeft keer op keer weer meer in het verhaal te trekken. De hoofdstukken zijn kort en eindigen iedere keer weer met een twist dat je door wilt lezen.
In dit tweede deel krijgen we ook meer inzicht in het privéleven van Millie. De dingen waar zij mee worstelt en waardoor ze wat terughoudend in haar relatie is geven een goed beeld van dit personage. Zoals benoemd heeft de auteur me met dit boek wederom weten te verrassen en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar haar boek dat volgend jaar uitkomt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *