NextReads,  Uitgeverij VBKLab,  VBKLab

Wenskind – Gaby Rasters

Toen ik zag dat er een nieuw boek van Gaby uitkwam ben ik direct de uitgever gaan mailen. Ik wil NextReads bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Wenskind
Auteur: Gaby Rasters
Uitgever: NextReads
Aantal pagina´s: 302
ISBN: 9789032520526

Korte samenvatting:

‘Wenskind’ van Gaby Rasters is een rauw en realistisch verhaal over het verlangen naar een kind maar ook over de kwetsbaarheid die samengaat met het ouderschap. Chelsea raakt op jonge leeftijd zwanger en beseft al snel dat ze het niet alleen kan. Charlotte en Jasper verwachten een kindje, maar de zwangerschap loopt totaal anders dan verwacht. Nicole en Sjoerd hebben een grote kinderwens en zijn dan ook door het dolle heen als Nicole na een intensief proces zwanger raakt. Maar ook zij ervaren dat tijdens een zwangerschap niets vanzelfsprekend is. Al deze levens raken in dit aangrijpende verhaal vervlochten en leveren een indrukwekkende roman op.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit vier perspectieven. Charlotte, die gelukkig getrouwd is met Jasper. Ze hebben altijd gezegd dat ze kinderloos zouden blijven, maar wanneer het dan toch begint te kriebelen gaan ze ervoor. Echter verloopt deze zwangerschap anders dan ze zouden willen.
Nicole, de schoonzus van Charlotte is samen met Sjoerd de broer van Jasper. Zij zouden graag een kindje willen. Echter is Nicole van het doorslaande type en de hele wereld mag hun proces volgen. Wanneer ze dan eindelijk zwanger zijn komt er een verrassing om de hoek en maakt het dat alles op spanning staat.
Chelsea, een tiener die zwanger wordt van haar vriendje. Eigenlijk te jong is om het kind zelf op de voeden maar er toch voor wil gaan. En dan lezen we nog vanuit Youri, de zoon van Chelsea. En dit wordt uiteindelijk de bindende factor tussen alle hoofdpersonages.

Een roman vol met emoties, dat is iets wat ik je mee wil geven. Alle drie de vrouwen zijn bezig met zwanger worden/zwanger zijn en alles wat daarbij komt kijken. Het is een rollercoaster aan emoties en dat maakt het voor mij echt een Rasters boek. Zij weet mij nu weer voor de tweede keer te raken. Het eerste boek wat ik van haar las ‘Hou me vast zoals ik was´ deed dit ook.
Het boek is niet alleen maar zwaar door de emoties die erdoor sijpelen. Er komt ook genoeg humor aan bod waardoor je weer even kunt relativeren.

De personages worden allemaal uitgewerkt. We krijgen in ieder huisje een kijkje en ook wat er allemaal gebeurd om hen heen. Dat maakt dat ze overkomen als ‘echte mensen´.

Een roman die een kijkje geeft in het leven van vrouwen die graag moeder willen worden. Vaak is dat gevoel er maar wordt het niet aan diegene gegeven. En ook die rauwheid weet Rasters te geven. Een boek vol vreugde en verdriet. Als je het mij vraagt een must-read.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *