Xander Uitgevers

Duinroos – Hilde Veeren

Ik zag verschillende berichten voorbij komen over de roman Duinroos. Ik was meteen nieuwsgierig na het zien van de cover. Ik wil Xander Uitgevers bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Duinroos
Auteur: Hilde Veeren
Uitgever: Xander
ISBN: 9789401619639

Korte samenvatting:

Als reisjournalist Molly in Duinroos van Hilde Veeren wordt ontslagen bij het tijdschrift waarvoor ze werkt, is ze compleet uit het lood geslagen. Uit pure wanhoop gaat ze in op het aanbod van haar tante om een paar weken op haar cottage te passen in Somerset. Een tijdelijke oplossing, denkt Molly. Maar dan ontmoet ze de aantrekkelijke Atlas, het type stoere man waarvan ze nooit had gedacht dat hij op haar zou vallen, en doet ze een unieke vondst op een rommelmarkt. Maar ook in Somerset is niets wat het lijkt… Heeft Molly dan nooit geluk?

Wat vond ik ervan?:

Molly rekent op een grote promotie bij het tijdschrift waar ze werkt. Ze schrijft de reisrubriek en mag voor haar werk veel reizen. Ze maakt zich er helemaal klaar voor. Van top tot teen kleedt ze zich in het nieuw.
Wanneer ze dan te horen krijgt dat haar baan overbodig is valt haar wereld uiteen.
Als klap op de vuurpijl vindt ze bij thuiskomst een berichtje van haar vriend op een envelop van de belasting.

Molly gaat naar haar ouders. Daar is ze van harte welkom. Wanneer haar moeder dan met haar tante een plannetje maakt om Molly te laten oppassen op de cottage van haar tante. Molly komt in een idealistische plaats terecht. Al snel heeft ze haar draai daar gevonden. Ze heeft al vrienden gemaakt en voelt zich een met de mensen daar. Daarbij neemt ze de taak van haar tante over, ze voorziet iedereen van leesvoer.

Helaas heeft Molly op het liefdesvlak geen geluk. Ze moet eerst hard vallen voor ze dan toch de prins op het witte paard tegen komt. Ze leert voor zichzelf opkomen en te geloven in de liefde. Dit laatste vind ik een mooie boodschap in een roman. Laten we dus voorop stellen dat Molly een enorme groei doormaakt. Het boek bevat de goede combi; vriendschappen, liefde, levenslessen en vooral humor!

De schrijfstijl van Veeren heeft me ook enorm verrast. Ze schrijft op een luchtige manier, maar zorgt toch voor een bepaalde vaart waardoor je lekker in het verhaal komt te zitten. Dit debuut smaakt dus zeker naar meer. Ik ga deze schrijfster dan ook zeker in de gaten houden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *