VBKLab

De hulp 1 – De hulp – Freida McFadden

Ik zag veel lovende reacties voorbij komen over deze thriller. Dit zorgde ervoor dat ik nieuwsgierig werd en hem op mijn wishlist heb gezet. Toen ik zag dat hij bij Kobo Plus kwam heb ik hem direct binnen gehaald.

Gegevens van dit boek:

Titel: De hulp
Auteur: Freida McFadden
Uitgever: VBK Lab
ISBN: 9789032520267 

Korte samenvatting:

Ik glimlach beleefd en kijk de marmeren gang rond. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen. Maar ik zal snel ontdekken dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de mijne…

Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik haal hun dochter op van school. En ik kook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin voordat ik alleen ga eten in mijn kleine kamer op de bovenste verdieping.

Ik probeer te negeren hoe Nina er een zooitje van maakt, alleen maar om te zien hoe ik het opruim. Hoe ze vreemde leugens vertelt over haar eigen dochter. En hoe haar man Andrew elke dag meer gebroken lijkt. Maar als ik in Andrews knappe bruine ogen kijk, zo vol pijn, is het moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn om Nina’s leven te leiden. De inloopkast, de luxe auto, de perfecte echtgenoot.

Ik pas een van Nina’s smetteloze witte jurken maar één keer. Gewoon om te zien hoe het is. Maar ze komt er al snel achter… en tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat.

Maar ik stel mezelf gerust: de Winchesters weten niet wie ik werkelijk ben.
Ze weten niet waartoe ik in staat ben…

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal is opgedeeld in delen. Als eerst lezen we over Millie, een jonge vrouw die als hulp in huishouding komt werken bij Nina en Andy en hun dochtertje Cecelia. Millie krijgt daarvoor een riant salaris. Maar als snel blijkt Nina een echte feeks te zijn waardoor Millie menig keer op haar tanden moet bijten om haar niet eens goed aan te pakken. En dan hebben we het nog niet eens over Cecelia, de appel valt niet ver van de boom. Gelukkig wordt Millie ook omringt door twee mannen die er goed uitzien. Tuinman Enzo maar ook Andy zijn een ware lust voor het oog. 

Door een wending in het verhaal gaan millie en andy samen een avondje uit. Echter gebeurd er daar meer dan er zou mogen gebeuren.
Niet lang daarna zet andy Nina op straat en gaat verder met millie.

We komen dan in deel twee van het verhaal terecht. Hierin lezen we wat Nina heeft moeten meemaken in haar leven en wat haar ertoe gedreven heeft om te worden zoals ze is. Laten we zeggen dat als op het oog alles er goed uitziet dit niet in werkelijkheid zo hoeft te zijn.

Een psychologische thriller met wendingen die ik niet zag aankomen. We worden vanuit verschillende perspectieven meegenomen in dit verhaal waardoor je een goede kijk krijgt op dit gezin/leven. De schrijfster weet sterke personages neer te zetten, maar ze ook een achtergrond te geven waardoor ze een bepaald karakter krijgen waar je u tegen zegt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *