AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Weer zo´n stom liefdesverhaal – Katelyn Doyle

Bij het zien van deze titel was ik direct enthousiast. Dit vraagt toch om een goed boek. Ik wil A.W. Bruna Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Weer zo´n stom liefdesverhaal
Auteur: Katelyn Doyle
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 384
ISBN: 9789400516717 

Korte samenvatting:

Molly Marks schrijft scenario’s voor Hollywood-romcoms, en weet dat ‘romantiek’ maar nep is. Haar enige verliefdheid was op de middelbare school, op Seth – die ze aan de vooravond van hun examenfeest dumpte en al vijftien jaar niet gezien heeft.

Seth Rubinstein gelooft in ware liefde. Ondanks zijn baan als… succesvol echtscheidingsadvocaat. Al jaren zoekt hij in talloze slechte dates en kortstondige relaties naar die ware. Maar niemand kan tippen aan Molly Marks, het eerste meisje dat zijn hart brak.
Tijdens een reünie zien Molly en Seth elkaar weer. Na een dronken onenightstand gaan ze een weddenschap aan: degene die het lot van vijf stellen kan voorspellen vóór de volgende reünie, krijgt gelijk over de liefde. Het vijfde duo? Dat zijn ze zelf. Molly verzekert Seth dat hij op weg is naar een gebroken hart. Seth belooft haar dat ze hopeloos verliefd op hem zal worden. Zij denkt dat hij hallucineert. Hij heeft vijf jaar de tijd om het tegendeel te bewijzen.

Wat vond ik ervan?:

Weer zo’n stom liefdesverhaal geeft ons het verhaal van Molly en Seth. Zij waren highschool sweethearts. Maar Molly heeft het uitgemaakt en is toen vertrokken.
Jaren later komen ze elkaar op een reünie weer tegen. En de aantrekkingskracht is er direct. Vanaf daar storten we ons helemaal in het verhaal.

We krijgen het verhaal vanuit twee perspectieven. Zo gaan we mee in de belevingswereld van Seth maar ook van Molly. En op deze manier krijgen we van beide de informatie die zorgen voor een heel verhaal.
Je snapt dan min of meer sommige acties van de hoofdpersonages. Al heb ik momenten gehad waarop ik Molly een schop onder haar kont wilde geven. Zo erg ging ik op in het verhaal.

Dit verhaal staat eigenlijk centraal over de kijk op de liefde van Seth en Molly. Daar waar Molly sceptisch is, ervaar je dat Seth naïef is. Ze kunnen flink botsen in hun gesprekken die gaan over gevoelens en de liefde. Dit is voor de lezer heel vermakelijk. Het is gewoon leuk om te lezen hoe ze beargumenteren waarom ze gelijk hebben.

De auteur weet me door haar vlotte pen mee te nemen in dit verhaal. Ze weet een mooie grens te trekken tussen humor en de emoties van de personages. Ze weet me mee te nemen in angst, liefde en vertrouwen. Ik heb genoten!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *