AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

In de sterren – Minnie Darke


Ik zag dit boek voorbij komen bij AW Bruna Uitgevers. Hij sprak me aan, daar ik eigenlijk stiekem ook wel altijd naar de horoscopen kijk. Ik wil de uitgever bedanken voor het toezenden van dit recensie exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: In de sterren
Auteur: Minnie Darke
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s paperback: 383
ISBN: 9789400511248

Auteur:

Minnie Darke is het pseudoniem van Danielle Wood (1972) een Australische auteur die al diverse fictie, non-fictie en jeugdtitels op haar naam heeft staan, waarvoor ze o.a. de Vogel Literary Prize, de Dobbie Prize for women’s fiction en twee Sydney Morning Herald Young Novelist of the Year Awards ontving.

Korte samenvatting:

Wanneer Justine Carmichael (Boogschutter, journalist in wording, scepticus) haar jeugdliefde Nick Jordan (Waterman, worstelend acteur, bijgelovige) tegen het lijf loopt, valt ze als een blok voor hem. Justine werkt voor de Alexandria Park Star – en Nick, ontdekt ze, vertrouwt volledig op de horoscoop in dit tijdschrift. In een poging om Nick ook voor háár te laten vallen bedenkt Justine een geniaal plan: elke maand past ze de Waterman-horoscoop een beetje aan. Een heel klein beetje. Het zijn ten slotte de sterren maar. Wat zou hier ooit mis mee kunnen gaan?

Cover:

De cover van dit boek laat een blauwe lucht zien met sterren die verbonden zijn met elkaar. Er staan ook een vrouw en een hond zien. De vrouw heeft een roze hartjes ballon in de handen. Op zich een leuke cover. Ik vind alleen dat het net lijkt alsof deze vrouw er gewoon op ‘geplakt’ is.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat over Justine. Zij werkt bij een tijdschrift. Ze is daar de redactieassistent. Op een dag komt ze Nick tegen, een vriend van vroeger. Zij kennen elkaar al vanaf hun geboorte zijn ook samen opgegroeid tot dat de ouders van Nick gingen verhuizen. Stiekem is Justine altijd verliefd op Nick gebleven. Nu ze elkaar weer ontmoet hebben en blijkt dat Nick zijn leven inricht zoals de horoscoop van haar tijdschrift zegt, kan ze hem misschien voor zich winnen…

Wat vond ik ervan?:

Dit boek viel mij meteen op door de teaser op de cover:’Het was maar een horoscoop in een tijdschrift. Het kon toch geen kwaad om die een beetje te veranderen…?’
Ik lees zelf ook graag horoscopen, niet dat ik helemaal in mee ga, maar vind het een leuk gegeven. Soms komen de dingen gewoon uit. Minnie weet dat leuk neer te zetten in dit verhaal.

Het boek laat zich lekker vlot lezen. De passages in dit boek worden gevuld door verschillende personages. De hoofdpersonages van dit boek zijn Justine en Nick. Die ieder hun eigen pad bewandelen. Ze zijn goed uitgewerkt.
Ook de personages die in de andere passages genoemd worden zijn goed uitgewerkt. Wat het extra leuk maakt is dat ieder personage met sterrenbeeld beschreven wordt.

Shakespeare is ook een thema in dit boek wat veelvoudig gebruikt word. Vele quotes van zijn hand komen in dit boek aan de orde. Leuk detail!

Dit verhaal bevat leuke thema’s die ervoor zorgen dat deze feelgoodroman zeker goed doen. In jezelf geloven, doelen stellen en liefde en vriendschap komen de revue voorbij.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *