Ambo|Anthos

De schaduwvriend – Alex North

Ik mocht voor Uitgeverij Ambo Anthos deze thriller van Alex North lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De schaduwvriend
Auteur: Alex North
Uitgever: Ambo Anthos
Aantal pagina’s paperback: 381
ISBN: 9789026353598

Auteur:

Alex North is geboren in Leeds en woont er nu ook met zijn vrouw en zoon. Hij studeerde filosofie aan de universiteit van Leeds, en werkte daar op de faculteit sociologie, voordat hij ging schrijven. De Fluisterman is zijn debuutroman en werd direct verkocht aan vijftien landen. De filmrechten zijn verkocht aan de Russo-broers, bekend van The Avengers.

Korte samenvatting:

Paul Adams herinnert zich die vreselijke dag nog goed waarop de jonge Charlie Crabtree een van zijn klasgenoten vermoordde. Hij was zowel bevriend met Charlie als met het slachtoffer. Diezelfde dag verdween Charlie spoorloos en de wildste complottheorieën doen nog steeds de ronde op internet. Vijfentwintig later verwerkt Paul stukje bij beetje zijn jeugd. Maar wanneer zijn dementerende moeder een terugval krijgt, kan hij er niet meer omheen: hij moet terug naar zijn ouderlijk huis.

Het duurt niet lang voordat alles uit de hand begint te lopen: zijn moeder is ervan overtuigd dat er een indringer in huis is, en Paul realiseert zich dat hij wordt gevolgd. Het zet hem aan het denken: wat is er daadwerkelijk gebeurd op de dag van de moord? Waar zou Charlie nu zijn?

Wat vond ik ervan?:

Vanaf dat ik begin te lezen voel ik een bepaalde spanning die ervoor zorgt dat ik door wil gaan. We lezen vanuit Paul, die vroeger getuige was van een moord op een klasgenootje. Paul was zowel bevriend met het slachtoffer als met de dader Charlie. Deze laatste is na deze gruwelijke gebeurtenis spoorloos verdwenen.

Nu vijfentwintig jaar later komt Paul terug naar Gritten, zijn geboorteplaats. Hij komt voor zijn moeder die helaas niet lang meer zal leven. Zijn moeder verblijft in een hospice en Paul trekt in zijn ouderlijk huis. De moeder van Paul is van mening dat er ‘iets’ in haar huis is.

De dreiging die ik vanaf het moment dat ik begin te lezen voel is fijn. Maar iets mis ik in dit verhaal. Op een gegeven moment weet je als lezer hoe de vork in de steel steekt en merk je dat de dreiging iets afzwakt. Je ziet het plot al van mijlenver aankomen. Hierdoor gaat voor mijn gevoel de vaart uit het verhaal. Dit maakt dan ook dat dit niet een thriller is die in mijn top 10 zal staan.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *