Ambo|Anthos,  Loft Books

Het staat in de sterren – Marijke Vos

Ik volg Marijke Vos op de social media kanalen. Ik zag verschillende verhalen van haar voorbij komen. Ik wil LoftBooks/Ambo Anthos dan ook bedanken voor het ebook van ‘het staat in de sterren’.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het staat in de sterren
Auteur: Marijke Vos
Uitgever: LoftBooks/ Ambo Anthos
ebook
ISBN: 9789047205111

Auteur:

Marijke is een gedreven vrouw die weet wat ze wilt. Sinds dit jaar is ze gestopt met haar baan en kan ze zich fulltime storten op het schrijven.

Korte Samenvatting:

Het staat in de sterren’ is een aanstekelijke feelgoodroman over de rebelse Miranda, die haar zus Jennifer naar Canada volgt. Deze los te lezen novelle is een spin-off die verdergaat waar ‘Van Chanel naar flanel’ eindigde. Miranda kan alleen maar toekijken wanneer Jennifer naar Rainbow Lake, Canada vertrekt. Door een aantal verkeerde beslissingen in het verleden blijft ze noodgedwongen achter in Nederland. Ze volgt de avonturen van haar zus op de voet, en wanneer ze ervan overtuigd raakt dat haar zus haar hulp nodig heeft, krijgt ze het toch voor elkaar dat ze haar achterna mag. Net als de rust lijkt wedergekeerd in Rainbow Lake wordt er iets gevonden wat mogelijk te maken heeft met de zojuist afgeronde zaak. Jennifer heeft sheriff Branson beloofd zich niet meer in gevaarlijke situaties te mengen, Miranda daarentegen deinst nergens voor terug. Samen met Samuel Pierce, de nieuwe hoofdredacteur van de lokale krant The Rainbow Weekly, gaat ze erop af. Maar hun zoektocht loopt niet helemaal zoals gepland: samenwerken is niet altijd even gemakkelijk als je elkaars tegenpolen bent. Is hij echt zo’n saaie yup, of speelt er meer?

Cover:

De cover laat twee mensen zien die in het holst van de nacht onder een paar bomen staan. Je kunt geen geen gezichtsuitdrukking zien, maar doordat ze zo dicht op elkaar staan krijg ik wel het gevoel dat ze tot elkaar aangetrokken worden. Dit is zeker een pakkende cover voor mij.

Het verhaal:

Je maakt in dit verhaal kennis met Miranda en Jennifer. Jennifer laat haar verloofde voor het altaar staan en vertrekt naar hun ome Charlie in Canada. Daar beland Jennifer van het een in het ander. Miranda is er niet gerust op. Via haar reclassering persoon kan ze vrijstelling krijgen en voor twee weken naar haar zus. Wanneer Miranda ook in Canada aankomt trekken de zussen veel met elkaar op. Dan duikt er een nieuwe redacteur op bij de krant waar Jennifer werkt. Wie is deze kerel? En is hij wel wie hij zegt dat hij is?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal is een losstaande novelle. Ik heb ‘Chanel naar flanel’ niet gelezen, maar dat mocht de pret niet drukken. Deze novelle laat zich makkelijk losstaand lezen. Ik had ook niet het gevoel dat ik iets miste in het verhaal.

De humor in dit verhaal kan ik waarderen. Ik heb geregeld met een glimlach rond mijn mond gezeten.

De hoofdstukken bevatten genoeg informatie om weer door te willen lezen in het volgende hoofdstuk. Het bestaat uit een vlotte schrijfstijl waardoor het makkelijk te lezen is.

De personen in dit verhaal komen goed tot hun recht. Ze worden goed beschreven waardoor je een beeld kunt maken van ze.

Door dit verhaal ben ik fan geworden van de schrijfstijl van Marijke Vos! En ga dan ook zeker op zoek naar haar voorgaande boeken. Stiekem ook wel benieuwd wat ze nog allemaal voor ons in petto gaat hebben in de toekomst.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *