Karakter Uitgevers

Basta! – Jet van Vuuren

Ik zag dat er weer een nieuw verhaal van Jet van Vuuren uit kwam. Na de flaptekst te hebben gelezen was ik nieuwsgierig. Ik heb Karakter Uitgevers een mail gestuurd en niet lang nadat het boek uit was heb ik een recensie exemplaar gekregen. Dankjewel hiervoor.

Gegevens van dit boek:

Titel: Basta!
Auteur: Jet van Vuuren
Uitgever: Karakter
Aantal pagina’s paperback: 333
ISBN: 9789045217260

Auteur:

Sinds 2011 schrijft Jet van Vuuren oer-Hollandse thrillers waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Vrouwen met een bepaalde achtergrond, een tikkeltje verknipt, moordlustig maar toch nog herkenbaar. Jet woont met huisgenoot F. en hond Duuk in Almere.

Korte Samenvatting:

Lynn word benaderd door de eigenaar van een vakantiepark in Drenthe. De man wil weten wat ze met het chalet van haar tante Bella gaat doen. Bella, een bekende tv-kok, is sinds een paar jaar vermist. Niemand weet wat er met haar gebeurd is – een lichaam is nooit gevonden. Lynn ziet een bezoek aan het chalet als een buitenkans om tot rust te komen en vertrekt in haar eentje naar Drenthe. Daar ontmoet ze niet alleen Bob, de wat wereldvreemde eigenaar van het park, maar ook Sjouk, een rechercheur in ruste en vaste parkbewoner. Eenmaal gesetteld ontdekt Lynn dat er achter de goedlachse Bella ook een heel andere persoon schuilging.

Cover:

De cover doet een landschap weergeven. Met een blauwe tot donkerblauwe lucht, mist over de velden van gras en lavendel. Een hele mooie cover als je het mij vraagt. De vrouw die voorop staat gehuld in een rode jurk komt goed tot haar recht tussen de andere kleuren. Echt een cover die ik in de winkel op zou pakken.

Het verhaal:

Lynn woont samen met haar men en zijn twee dochters uit eerdere relaties. Ook al is Matthew ouder als Lynn, ze hadden het in het begin goed samen. Nu na enkele jaren komt lijkt dit allemaal minder. Na een auto ongeluk waarin Lynn en de dochters van Matthew betrokken zijn geraakt verandert er nog meer tussen de twee geliefde.
Matthew drukt Lynn op het hart dat ze zich ziek meld want volgens hem heeft ze een burn-out. Ze gaat hierin mee. Maar laat zich door haar moeder overhalen om naar het chalet van haar vermiste tante te gaan. Daar kan ze rustig bijkomen en de tijd nemen die ze nodig heeft. Vanaf dat Lynn in Drenthe in het chalet zit gebeuren er steeds vreemdere dingen. Wat heeft Matthew daarmee te maken? En wat is er toch met haar tante gebeurd?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal slokt je op van het begin af aan. Je wordt meteen meegetrokken in het leven van Lynn. Er gebeurd vanaf het begin zoveel met haar dat je verder wilt lezen om erachter te komen hoe dit toch allemaal kan.

De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. Soms ga je in een hoofdstuk terug in de tijd van voordat Bella vermist raakte. Door deze hoofdstukken tussendoor te verwerken krijg je aanvullende informatie en maakt het dat het verhaal van Lynn steeds meer verdieping krijgt.

Er gebeurt veel in dit verhaal. Maar dat doet geen afbraak eraan. Alles komt geloofwaardig over. Het is goed uitgewerkt door van Vuuren.
Alle personages hebben wel iets waarvan ik als lezer denk, dit klopt niet. En door het verhaal heen ga je sommige dingen wel op zijn plaats kunnen zetten. Waardoor het verhaal ook echt een einde heeft.

Ik heb via de Facebookpagina van Jet van Vuuren begrepen dat ze overgestapt is naar een andere uitgever en hier dit jaar haar nieuwste boek gaat uitbrengen. Ik ben er nu al benieuwd naar!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *