Zomer & Keuning

Raak me. niet. – Laura Kneidl

Ik zag Raak me. niet. voorbij komen bij Uitgeverij Zomer & Keuning. Alleen de cover zorgde er al voor dat ik hem wilde lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor de epub die ze me gestuurd hebben.

Gegevens van dit boek:

Titel: Raak me. Niet
Auteur: Laura Kneidl
Uitgever: Zomer & Keuning
Epub
ISBN: 9789020535914

Auteur:

Laura Kneidl schrijft romans over alledaagse uitdagingen, fantastische werelden en liefde. Ze werd geboren in Erlangen in 1990 en studeerde bibliotheek- en informatiemanagement in Stuttgart. Geïnspireerd door haar favoriete boeken begon ze in 2009 aan haar eerste roman. Na een lang verblijf in Schotland woont de schrijfster nu in Leipzig, waar haar appartement op een bibliotheek lijkt. Ze zit op Instagram en praat daar graag met haar lezers.

Korte Samenvatting:

‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

Wat vond ik ervan?:

Wauw wat een verhaal dit boek. Ik val maar meteen met de deur in huis. Ik was zo overdonderd door dit plot, wat een mooie cliffhanger om smachtend te wachten op deel twee in deze tweeluik.

We lezen vanuit twee perspectieven, Luca en Sage. Tussen deze twee personages merk je meteen dat er een klik is. Maar beide hebben ze een verleden die ze verbergen voor de ander waardoor er vaker momenten zijn dat ik als lezer ze met de koppen tegen elkaar wil slaan om ze te laten doordringen dat als je open en eerlijk bent de juiste mensen in je leven blijven.
De personages zijn in een zo danige hoedanigheid uitgewerkt dat ik ze beide in mijn hart heb gesloten. Ze hebben beide hun problematiek en stoornissen, deze zijn goed uitgewerkt, Kneidl heeft haar research goed gedaan hierin.

Het verhaal laat zich lekker lezen. De switch die je maakt door de hoofdstukken van zowel Luca als Sage zorgt ervoor dat je een compleet verhaal voor ogen krijgt.
Vaak heb je in een new-adult dat de tegen persoon niet echt een body krijgt, maar Luca krijgt dat in deze wel, wat ik erg verfrissend vond.

Het verhaal geeft je voor mijn gevoel een boodschap, niet te snel oordelen, want je weet niet wat er bij een ander allemaal speelt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *