AW Bruna Uitgevers

Wat ik wil voor kerst – Catherine Walsh

Deze cover sprak mij als kerstliefhebster enorm aan. Ik wil Uitgeverij A.W. Bruna bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Wat ik wil voor kerst
Auteur: Catherine Walsh
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 352
ISBN: 9789400516731

Korte samenvatting:

Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Eén keer per jaar, al tien jaar op rij, zit Molly op de laatste vlucht vanuit Chicago naast Andrew vliegtuigwijn te drinken, elkaar bijpratend over hun leven. Ondanks hun verschillen is dit een kersttraditie die ze niet zouden willen missen.
Molly heeft niks met kerst, Andrew is een feestdagenfanaticus, en Molly weet hoe belangrijk hij het vindt om daarvoor in Ierland te zijn. Dus die storm is een probleem. In plaats van de verstandige oplossing – samen de feestdagen vieren in Amerika – besluit ze om voor de totaal onverstandige oplossing te gaan. Ze belooft hem thuis te krijgen, op tijd voor zijn moeders befaamde kerstdiner. De klok tikt, maar Molly heeft een plan. En zolang de nogal specifieke combinatie van taxi’s, vliegtuigen, boten en treinen blijft werken, kan het niet misgaan. Wat ze niet weet, terwijl de sneeuw blijft vallen, is dat het universum misschien toch nog iets anders in petto heeft…

Wat vond ik ervan?:

Molly en Andrew gaan ieder jaar met kerst naar hun families in Ierland. Ze zitten dan op dezelfde vlucht en maken heel wat mee. Dit jaar saboteert een sneeuwstorm hun vlucht naar huis. Ze maken er op hun manier maar het beste van. Ze verschillen enorm van elkaar maar dit is een terugkomend iets waar ze ieder jaar naar uit kijken.
Molly heeft niets met kerst, Andrew houdt er enorm van. Omdat Molly weet hoe graag dat Andrew naar zijn familie wilt gaan zet ze alles op alles om hem in Ierland te krijgen. Ze moeten heel wat doorstaan om hun einddoel te bereiken.

Molly zet zich in om Andrew bij zijn familie te krijgen. Maar waarom is dit zo belangrijk voor haar om te regelen. Andrew beweegt zich in alle bochten mee om thuis te komen. Tussen Andrew en Molly is er een soort van aantrekkingskracht. Maar is dit alleen vriendschappelijk? Of komen er ook gevoelens bij kijken? Wanneer ze dan onder een mistletoe komen te staan komen ze op een breekpunt.

Er komt ook een keerpunt bij Molly wanneer ze bij Andrew thuis is om kerst samen te vieren. Ze voelt de warmte van deze hechte familie. Het rommelige maar fijne gedrag van ze zorgt dat Molly een warm hart krijgt.

Deze friends to lovers roman laat zich lekker weglezen. We duiken het verleden in en komen dan na zo´n herinnering weer in het heden terecht. Dit maakt dat je een goed beeld krijgt van de vriendschap van Molly en Andrew. Ik heb genoten van de gekke grappen en grollen die de twee met elkaar beleven. De cadeautjes die ze voor elkaar kopen en de aandacht en liefde die ze voor elkaar hebben.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *