Uitgeverij VBKLab

Als je wint – Gaby Rasters

Toen ik zag dat er nieuw werk van Gaby Rasters kwam wist ik, deze wil ik graag lezen. Ik wil VBKLab bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Als je wint
Auteur: Gaby Rasters
Uitgever: VBKLab
Aantal pagina´s: 296
ISBN: 9789032520465

Korte samenvatting:

Tess laat zien dat geld niet altijd gelukkiger maakt. Ze heeft dan wel een grote prijs gewonnen, maar dat maakt haar leven niet eenvoudiger.
Naïef als ze soms kan zijn gaat ze altijd uit van het goede in mensen waardoor er soms onverwachte vriendschappen ontstaan, maar ze ook regelmatig haar neus stoot. De vraag is of ze de man die opeens bij haar op de stoep staat en claimt haar echte vader te zijn, binnenlaat in haar leven. Of is hij uit op geld, net zoals haar (ex) Vince? En wat betekent dit voor de relatie met haar neef en beste vriend bakker Justin nu haar echte vader op het toneel is verschenen? Opeens zijn ze geen familie meer….

Wat vond ik ervan?:

Tess is een lieve meid die samen met haar vriendje Vince samenwoont. Echter is het voor Tess zo dat geld niet gelukkig maakt. Vince denkt daar heel anders over. Hij wil carrière maken en genieten van het leven. Tess is vaak naïef en dat maakt dat mensen misbruik van haar maken en daar komt ze helaas te laat achter.

Nadat Tess thuis komt te zitten omdat haar werkgever failliet is verklaard, houdt ze nog altijd moed. Ze heeft nog wel een reserve potje waar ze nog even op kan teren en rond kan kijken naar wat ze nu wilt gaan doen. Haar onafgemaakt studie afmaken? Een nieuwe baan zoeken?
Tussentijds komt ze met haar oud collega´s samen en helpen ze elkaar met motivatiebrieven en net dat steuntje in de rug. Ze omringd zich met de goede mensen om alles draaglijker te maken.

Wat mij opvalt is dan in deze roman het niet alleen maar over de liefde gaat en ik merk dat ik dat wel fijn vind. Het gaat vooral om wie goed doet goed ontmoet. Er zijn voor de mensen om je heen of dit nu vrienden of familie is dat maakt niets uit. De schrijfstijl van Rasters weet ook de moeilijkere onderwerpen draaglijk te maken. Zo is er een personage in het verhaal die op en top narcist is en dingen doet die niet door de beugel gaan. Ik heb me daadwerkelijk zitten irriteren aan het feit dat Tess tegenover hem oogkleppen op had. Dan is er nog een personage die een ziekte heeft waaraan hij gaat sterven. Ook dit moment weet Rasters met een gevoelige, subtiele pen neer te zetten.

Tess wint in deze roman een groot geldbedrag. En waar andere wel weten wat ze allemaal met het geld kan doen, neemt Tess een stap terug en bekijkt alles rustig. Ze voelt zich gedoemd met dit geld, want ze trekt ook mensen aan die ze liever niet meer zou willen zien. Gelukkig heeft zij een sterke persoonlijkheid en maakt ze de juiste keuzes. Ze lijkt heel bewust om te gaan met wat ze heeft en ook daarbij neemt ze iedereen om haar heen mee in haar beslissingen. Ze zorgt er echt voor dat familie en vrienden mooi blenden en samen een sterke groep gaan vormen.

Zoals jullie al lezen heb ik van dit werk van Rasters weer enorm genoten. Een boek zoals ik ze ken van haar hand. Een heerlijk verhaal voor in deze koude wintermaanden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *