Dutch Venture Publishing

Vloek van vuur en schaduw – Emmy van Ruijven

Ik mocht voor Dutch Venture Publishing meelezen in de blogtour rondom dit boek. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Vloek van vuur en schaduw
Auteur: Emmy van Ruijven
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s: 300
ISBN: 9789493265431

Korte samenvatting:

Maire kan haar geluk niet op: ze heeft een beurs gekregen voor een kostschool in Schotland en staat op het punt om op avontuur te gaan. Even geen pestkoppen om haar heen of herinneringen die haar kunnen plagen, maar een nieuw begin.

In de Schotse Hooglanden maakt ze al snel nieuwe vrienden. Zij blijken er een wel heel bijzondere hobby op na te houden: ze zijn namelijk lid van een heksencoven. Ze slepen Maire maar al te graag mee naar hun magische avonden, waarop ze de maan vereren en de seizoenen vieren. In eerste instantie vindt Maire dit heel erg spannend en leuk… totdat er iets mis gaat.

Haar vriendinnen weten het zeker: de heksen van Taigh Cloiche zijn vervloekt.

Wat vond ik ervan?:

Maire gaat doormiddel van een beurs naar een nieuwe school in Schotland. Ze kijkt hier enorm naar uit, daar ze op haar huidige school gepest is en ze zich hierdoor niet meer happy voelt.
Het is voor Maire een rare gewaarwording dat ze op deze school direct een klik heeft met verschillende meiden en niet buitengesloten wordt.

Deze meiden blijken een bijzondere hobby te hebben. Ze zijn namelijk lid van een heksencoven. Maar al te graag nemen ze Maire hierin mee. Zo vieren ze verschillende seizoenen en eren ze de maan. Maire vindt het allemaal maar wat spannend maar ook leuk. Maar dan lijkt er iets mis te gaan. Marie ontdekt tijdens deze vieringen een soort van onrust en ze weet dit niet goed te plaatsen.

We krijgen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven te lezen. Zo krijgen we van alle meisjes een beeld over hun leven buiten deze school maar ook binnen school. Van Ruijven neemt ons mee in een magische wereld vol kristallen, spreuken en vieringen. Je merkt dat de auteur hier haar research in heeft gedaan want ze kan veel spirituele dingen benoemen en ons hierin meenemen.
Het verhaal is vlot geschreven en er gebeuren hier en daar dingen die de spanning er zeker weten in te houden. Ik vind het plot echter wel heel makkelijk afgedaan. Zo van dit is het en doe het er maar mee. Door de fantasie die door het verhaal heen drenkt had ik dit einde ook op deze manier verwacht.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *