BBNC Uitgevers

Dit is Guus – Chris Chatterton

Ik ben kinderboeken recensent voor De Perfecte Buren. Samen met mijn dochter mocht ik dit boek voor BBNC uitgevers lezen. Mijn dank voor het verzenden hiervan.

Gegevens van het boek:

Titel: Dit is Guus
Auteur: Chris Chatterton
Uitgeverij: BBNC uitgevers
Pagina’s: 32
ISBN: 9789045325200

Auteur:

Chris Chatterton is een Engelse illustrator en animator uit County Durham. Hij is de illustrator van kinderboeken, waaronder Supermarket Gremlins en Pete’s Magic Pants.

Korte Samenvatting:

Guus is een knorrige hond.
Hij houdt nergens van, vooral niet van nieuwe vrienden maken.
Maar zal hij van gedachten veranderen als er een nieuwe puppy in zijn huis komt wonen?
Is Guus eigenlijk… een goedzak?

Lach je slechte humeur weg met dit grappige verhaal over boze buien, vriendschap, worstjes en leren compromissen te sluiten. We hebben tenslotte allemaal wel eens een Guus-dag!

Cover:

Wat ons meteen opvalt is dat er met kleuren gewerkt wordt die spreken. De kleuren van Guus de hond steken mooi af op de blauwe achtergrond. Wij vinden dit dan ook een heel uitnodigend en zouden het zeker weten in de boekhandel oppakken.

Het verhaal:

Dit prentenboek gaat over de knorrige Guus. Hij vind heel veel dingen in zijn leven niet leuk. Maar halverwege het boek kom je ook achter dingen die Guus wel leuk vind. Een boek met een mooie boodschap.

Wat vond ik ervan?:

Wij waren meteen een beetje verknocht aan Guus, op zijn eigen knorrige manier. Wat is dit leuk neer gezet in dit boek. De cover spreekt ons al meteen aan. Stiekem moesten we er om lachen.

Iedere pagina bevat een mooie gekleurde prent met een paar regeltjes tekst. De tekst bevat geen moeilijke woorden waardoor mijn dochter van zes het zelf heeft kunnen lezen. Wat het nog meer een feest voor haar en ook voor mij maakte.

Guus wordt in het eerste gedeelte neergezet als een knorrige hond. Maar halverwege het boek verandert dit en ga je ook een andere kant van Guus zien.

Voor kinderen vinden wij dit een leuk gegeven. Er wordt toch wel een boodschap doorgegeven in dit boek. Je kunt knorrig en chagrijnig zijn maar er zijn altijd wel dingen in het leven die ervoor zorgen dat je weer gaat lachen.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *