De Crime Compagnie

Het geheim van Grace – Mariska Overman

Ik ben geselecteerd door vrouwenthrillers.nl en Uitgeverij De Crime Compagnie om dit boek te lezen in ruil voor mijn recensie. Mijn dank aan beide!

Gegevens van dit boek:

Titel: Het geheim van Grace
Auteur: Mariska Overman
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina´s paperback: 300
ISBN: 9789461094483

Auteur:

In 2017 kwam haar thrillerdebuut uit: Hoofdzaak. In de hoofdrol Isabel Dieudonné, ex-rechercheur en specialist Postmortale zorg. In de tweede thriller ‘Voltooid’, die begin 2018 uit kwam, speelt Isabel wederom de hoofdrol. In januari 2019 zal deel 3 uit de reeks verschijnen: Verdoemd. In april 2020 verschijnt een spannend en mysterieus verhaal dat zich afspeelt in Ierland: Het geheim van Grace. In de zomer van 2018 verscheen er een teaser in de Flair in de vorm van een kort verhaal: Het witte huis, en in 2019 werd het al als Kobo Original uitgegeven als ebook in vier delen. Naast boeken schrijf Mariska Overman blogs en columns over de dood en rouw, in vakbladen en op websites. Samen met haar man heeft ze Bureau MORBidee, een communicatiebureau dat de dood bespreekbaar maakt. Mariska is 47 jaar oud, getrouwd met Rob, en heeft twee kinderen van 13 en 18. Ze woont in Hengelo, in het prachtige Twente.

Korte samenvatting:

Kom je zomervakantie bij mij doorbrengen. Ik moet je wat vertellen. Iets van levensbelang.
Wanneer Maud dit bericht van haar tante Josie in Ierland krijgt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Bovendien wil ze dolgraag weg uit Nederland na haar verbroken relatie. Maar als ze bij het witte huis van haar tante aankomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Maud raakt verzeild in een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst, die haar kriskras door een duister Ierland voert.
En tussen alle perikelen door, verliest ze ook nog eens beetje bij beetje haar hart. Alleen… aan wie van de twee o zo verschillende mannen?

Cover:

De cover van dit boek laat een wit huis zien op een stuk grond. Ik kan me zo voorstellen dat dit het huis van tante Josie is. Het is een statig huis. De lucht is ook mooi neergezet op deze cover. Het is zeker een boek dat ik in de boekhandel op zou pakken.

Het verhaal:

Maud krijgt van haar tante Josie de vraag of ze naar haar toekomt om vakantie te vieren in Ierland. Het is net uit met haar vriend dus Maud besluit naar haar tante te vertrekken. Wanneer zij aan komt bij het witte huis van haar tante staan er veel mensen rondom het huis. Haar tante Josie is dood aangetroffen in huis. Een tragisch ongeluk of zat er opzet in het spel? Ziet Maud spoken nu ze in het witte huis woont?

Wat vond ik ervan?:

‘Bloedserieus, Maud. Over dit soort onderwerpen maak je geen grappen.’ Hij keek vluchtig om zich heen. ‘Hardop uitspreken is al… onverstandig. Je weet nooit wat het hoort!’ (pagina 62)

Vanaf deze passage in het boek weet Mariska me te boeien. Het woordje ‘wat’ zorgt ervoor dat ik nog beter ga opletten wat ik lees en wat ik ‘zie’. Mijn fantasie neemt me mee in dit verhaal en ik zie net als Maud een heleboel dingen die andere niet logisch vinden.

Dit boek is een echte zoektocht. Want niets van wat Maud weet in haar leven is waarheid. Dus vol goede moed begint ze aan dit avontuur.

Doordat Maud veel dingen ziet tijdens haar avontuur blijft de spanning in dit boek hoog. Het mysterie eromheen maakt dat je door wilt lezen en wilt weten hoe het allemaal zit.

De personages en de omgeving worden goed beschreven. Je waant je in Ierland.

Door het avontuur vallen de puzzelstukjes langzaam op hun plaats. Maar dan nog bevat het verschillende twisten die er weer even voor zorgen dat je staat te wankelen. Wat is nu waarheid?

Dit boek is zeker een aanrader en ik ben benieuwd wat Mariska nog meer voor ons gaat schrijven in de toekomst.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *