Best of Young Adult,  Van Goor

Onvindbaar – Kathy Tailor

Ik zag dit boek voorbij komen en was op slag geïnteresseerd door de cover. De bomen met daarin een gestalte afgebeeld, trok meteen mijn aandacht. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Onvindbaar
Auteur: Kathy Tailor
Uitgever: Unieboek/ Het spectrum / Best of YA
Aantal pagina’s: 272
ISBN: 9789000373987

Korte samenvatting:

Freya begint het nieuwe schooljaar op een kostschool in de bossen. Haar moeder is een halfjaar geleden overleden en haar vader verwerkt zijn verdriet door zich volledig op zijn baan te storten. Hij heeft dan ook besloten dat Freya beter af is op een kostschool.
Al na een paar dagen verdwijnt haar klasgenoot Maria. De meesten zoeken er niets achter, het zal wel aandachttrekkerij zijn. Maar Freya heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Samen met haar nieuwe vriendin Terri gaat ze op onderzoek uit. Wat kan er gebeurd zijn? Weet Maria’s ex-vriend meer? En waarom had ze contact met een drugsdealer?
Freya raakt steeds dieper verwikkeld in de intriges en geheimen rond de verdwijning van Maria. Niet iedereen is even blij met haar bemoeienis. Gelukkig heeft ze de knappe Leo nog, alleen jammer dat hij haar docent is…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Freya. Zij is een half jaar geleden haar moeder verloren. Nu heeft haar vader besloten dat ze op een internaat gaat verblijven daar hij te druk is met werken. Freya is het hier niet mee eens. Zij gaat haar kamer of zoals haar kamergenoot het noemt, de sardineblik, delen met Terri. Vanaf het begin hebben de twee een leuke klik en er ontstaat een vriendschap.
Op een dag is er een meisje vanuit het internaat vermist, Maria is door niemand gezien en dus ook niemand weet waar ze kan zijn. Ze gaan met man en macht zoeken, maar vinden haar niet.

In de tussentijd bloeit er een relatie op tussen Freya en Leo, haar leraar. Omdat het geheim moet blijven ontmoetten de twee zich buitenaf. Alles lijkt goed te gaan…

Freya is in dit verhaal op zoek naar waar Maria kan zijn of wie er te maken heeft met de vermissing van deze. Ze gaat zelf op onderzoek uit. Ze ontdekt duistere geheimen die niet het daglicht mogen zien, want dan zullen er meerdere problemen krijgen.

Wat een heerlijk verhaal. Vanaf het begin wordt je erin gezogen en zet het je zintuigen op scherp om mee te speuren naar Maria. Er komen plotwendingen in waardoor je denk te weten hoe het allemaal in elkaar steekt, maar dan weet de schrijfster je weer te verrassen. Het einde had ik niet zo zien aan komen, maar mooi gedaan.

Minpuntje van mijn kant uit is, dat je soms een passage gaat lezen en ik halverwege er pas achter kom dat het van iemand anders is dan Freya. Ik had dit zelf toch wel liever duidelijker gezien.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *