Dutch Venture Publishing

Zorgen voor de liefde – Liefde zonder toekomst – Anne May

Ik mocht voor Dutch Venture Publishing meelezen in de blogtour rondom het derde deel van de Zorgen voor de liefde-serie. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Liefde zonder toekomst
Auteur: Anne May
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s paperback: 304
ISBN: 9789403635736

Korte samenvatting:

Niemand heeft in principe een toekomst. We kunnen erover dromen, maar wat we hebben is het heden.

Anne is een veelbelovend neurochirurg in opleiding die kans maakt op een belangrijke onderzoeksplek binnen het ziekenhuis waar hij werkt, maar van zijn eigen hart en hoofd krijgt hij geen hoogte. Vooral niet als zijn geheimzinnig buurman vriendschap naar een heel nieuw niveau tilt. Is er meer tussen hen mogelijk, of heeft River een reden om afstand te bewaren?

Twee jaar na zijn scheiding heeft River zijn leven aardig op de rit. Hij werkt, slaapt, eet en surft. Meer is het niet, en hij weet ook dat het nooit meer kan worden. Hij heeft er vrede mee, tot hij Anne tegenkomt en hij begint te dromen over een toekomst die niet voor hem is weggelegd. Kan hij verder met Anne zonder zich open te halen aan de scherven van zijn huwelijk?

Is hoeverre bepaalt je verleden of er wel een toekomst mogelijk is?

Wat vond ik ervan?:

Wat fijn dat er een derde deel in deze serie verschenen is. Ik kan de schrijfstijl van Anne waarderen. Ze heeft een vlotte pen en gaat geen enkel thema uit de weg.

In dit deel leren we River en Anne beter kennen. Zij wonen in hetzelfde gebouw. Hebben vanaf het eerste moment dat ze elkaar gezien hebben een zwak voor elkaar. Maar door wat in ieders leven speelt houden ze een muur op om een ander niet te dicht bij laten komen.

River heeft het in zijn vorige relatie behoorlijk zwaar gehad, ook hier weet May weer een thema aan te kaarten die heftig is. River ziet zichzelf niet als een slachtoffer maar gaandeweg het verhaal gaat hij steeds meer inzicht krijgen. Wanneer River Anne tegenkomt gaat hij dromen over een toekomst die volgens hem niet voor hem weggelegd is.
Anne daarentegen struggelt met zijn lichaam en hoofd. Beide lijkt hij niet onder controle te krijgen. Totdat hij een muur laat afbrokkelen en mensen binnen laat. De personages bloeien in het verhaal mooi op, je krijgt steeds een beter zicht in het hoe en wat van deze mensen. Ze krijgen diepgang, waardoor je beide heren in je hart sluit.

May weet me met dit boek weer te fascineren tot de laatste bladzijde. Personages uit voorgaande delen komen weer om de hoek kijken en we zien hoe hun leven verder verloopt. De thema’s die aangesneden worden zijn goed uitgewerkt, denk dan aan homoseksualiteit en eetstoornissen. Ondanks deze zware thema’s is echt toch een luchtig boek geworden dat zich makkelijk laat lezen.

Ik kijk alweer uit naar het volgende deel van deze serie. Ik ben benieuwd welke thema’s May dan voor ons in petto heeft. Ze weet me tot nu toe nog met ieder deel te fascineren.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *