Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Koud – Barbara de Smedt

Toen ik zag dat er een thriller van Barbara kwam wist ik dat ik hem wilde lezen. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Koud
Auteur: Barbara de Smedt
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina´s: 354
ISBN: 9789464661798 

Korte samenvatting:

Vijftien jaar na de ontvoering van Julie Meskens blijft Oscar, de man achter deze daad, spoorloos. Dan verdwijnt Julies tienerdochter Hannah. Onderzoeksjournalist Pieter De Saegher, die indertijd de zaak volgde, gaat mee op zoek naar Hannah. Hij raakt hierdoor verwikkeld in een gevaarlijk spel dat hem naar het koude Lapland voert.

Wat vond ik ervan?:

In deze thriller komen we personages van de Smedt tegen die we in haar psychologische thriller ‘Alleen´ al hebben leren kennen. Julie Meskens is in deze thriller overleden, in ´Koud´ maken we kennis met Hannah. De dochter van Julie en Tom. Tom voedt Hannah heel beschermend op, vaak met grote irritatie van zijn huidige vrouw Deirdre. Hij wil Hannah niet ook verliezen en houdt daardoor de lijntjes heel erg kort.
Pieter De Saegher heeft in de tijd van Julie´s verdwijning de zaak op de voet gevolgd als journalist. En nu doet hij als Cold Case, de deur naar deze zaak weer open. Plots verdwijnt Hannah. Pieter gaat samen met de opa van Hannah op zoek naar Oscar, diegene die vijftien jaar geleden Julie heeft ontvoerd.
Aan de andere kant zoekt het recherche team ook naar elke mogelijke manier op Hannah terug te vinden en het liefst levend.

Vanuit verschillende perspectieven wordt ons dit verhaal gegeven. Ieder hoofdstuk wordt aangeduid met een naam zodat we als lezer weten vanuit welke hoek we het gegeven krijgen. Dit zorgt voor duidelijkheid. Sommige stukken geven hetzelfde moment weer maar dan vanuit een andere kant. Zo krijg je een goede kijk op het geheel en dat maakt dat je er als lezer helemaal inzit.

De naïviteit van de jonge Hannah weet de Smedt goed neer te zetten. Zij laat zich paaien door iemand en deze komt zo steeds dichterbij, totdat het lot toeslaat. De onrust van Tom wordt ook goed neergezet. En dat maakt zeker wanneer je een ouder bent je je heel goed kunt inleven. Want je bent radeloos wanneer je kind niet meer naast je staat en je niet weet waar je haar kan vinden.

Een thriller die zich makkelijk laat lezen. De Smedt weet de spanning zo neer te zetten dat je wilt blijven doorlezen. Ze verrast me met plots die ik niet zag aankomen en dat maakt dat ik verrast was door sommige wendingen. Haar schrijfstijl is heel fijn en ik heb dan ook weer genoten van dit vervolg op ‘Koud´ , maar dit verhaal is ook heel makkelijk losstaand te lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *