Boekerij,  Uitgeverij Boekerij

Maxton Hall College – Maxton Hall College – Mona Kasten

Ik kreeg via mijn werk een leesexemplaar van deze roman. Ik wil Uitgeverij Boekerij daarvoor bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: Maxton Hall College
Auteur: Mona Kasten|
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022597484

Korte samenvatting:

Geld, glamour, luxe en macht – de vier kwaliteiten die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en Ruby weet donders goed dat ze niet thuishoort tussen haar elitaire medestudenten. De klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen doodgewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby maar één ding: zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby brengt vrijwel al haar tijd door in de eeuwenoude bibliotheek, met haar neus diep in de stoffige, in leer gebonden boeken. Op veilige afstand van iedereen en bovenal van de schatrijke James Beaufort, de onofficiële leider van het college. Maar dan ontdekt Ruby iets wat niemand anders weet – een geheim dat desastreus zou kunnen zijn voor de reputatie van de familie Beaufort. Voor ze het weet bevindt ze zich precies daar waar ze nooit wilde zijn: diep in het verraderlijke web van Maxton Hall. Komt ze hier weer ongeschonden uit?

Wat vond ik ervan?:

In dit eerste deel van de Maxton Hall serie leren we Lydia en James Bauefort kennen. Zij zijn een van de rijke scholieren van deze school. voor hun gevoel is alles met geld te koop. Wanneer Ruby Bell Lydia in een situatie ziet die niet door de beugel kan, meent James zijn zus te kunnen ‘redden’ door Ruby veel geld aan te bieden. Echter is deze daarvan niet gediend en laat dit op haar eigen pittige manier aan James weten.

Ruby werkt al Haar leven lang aan maar één doel. Gaan studeren op Oxford. Vanaf haar tiende is dit haar grote wens.

Door een actie van de vriendengroep van James komt deze laatste in diskrediet en moet hij van de conrector de groep van Ruby gaan helpen met de activiteiten die gepland zijn voor school. Hierdoor brengen de twee tijd met elkaar door. En beide zijn ze wel gefascineerd door elkaar. Als echte magneten trekken ze elkaar aan maar stoten ze elkaar ook weer af.
De badguy zoals James is gaat geen uitdaging uit weg en hoe sikkeneurig hij er ook bij zit, voor Ruby heeft hij een zwak.

Nu ze meer met elkaar optrekken is de chemie tussen de twee personages voelbaar. En dat maakt dat dit verhaal leuk is om te lezen. Want wat zegt de een nu weer tegen de ander.

Wanneer ze eindelijk naar elkaar gegroeid lijken re zijn gebeurd er in de thuissituatie bij James iets dat zorgt dat alles er anders uit gaat zien..

Door dit open einde ben ik heel erg benieuwd naar het tweede deel in deze serie!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *