Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Bestemming Parijs 2 – Rendez-vous op Montmartre – Mirjam Mieserius

Ik was blij met de mail die ik van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff kreeg of ik het tweede deel van de Bestemming Parijs serie wilde lezen. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Rendez-vous op Montmartre
Auteur: Mirjam Mieserius
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 394
ISBN: 9789021035888

Korte samenvatting:

Parijs is ondergedompeld in winterse sferen. Sofia maakt lange dagen in haar winkel en proeverij om er een onvergetelijke decembermaand van te maken. Maar niet alles is zo vredig als het lijkt. Niet alleen denkt Sofia’s vriendje dat er meer speelt tussen haar en haar nieuwe assistent; ook nieuwe ontmoetingen zetten Sofia’s leven op zijn kop. Sofia doet er alles aan om vast te houden aan hetgeen haar lief is, maar maakt ze daarmee juist niet alles kapot? Chloe voelt zich ondertussen helemaal thuis in Paris en is dolgelukkig met Guillaume. Maar dan staat Lizzy opeens voor de deur met de vraag of ze tijdelijk bij hen mag intrekken. Chloe zegt ja, niet beseffend dat dit voor zowel haar, als voor Lizzy zelf, meer teweegbrengt dan ze hadden kunnen denken…

Wat vond ik ervan?:

Heerlijk om weer terug te keren naar Parijs en in het leven van Sofia, Chloe en Lizzy. Sofia is gelukkig met Jean-Luc, al weet deze laatste nog steeds niet echt wat hij met zijn leven aan moet. Hij weet geen invulling te geven aan wat hij leuk zou vinden om te gaan doen op werkgebied. Dit zorgt voor frustratie bij Sofia. Al is zij heel gelukkig in haar winkel met haar proeverijen. Zij heeft van haar hobby haar werk mogen maken en geniet van dit alles samen met haar vriend Mimoun.
Chloe is stapelverliefd op Guillaume. Het was voor hun liefde op het eerste gezicht en ze genieten van iedere minuut die ze samen kunnen zijn. Chloe geeft rondleidingen in Parijs en Guillaume heeft een boekenstal en werkt aan zijn nieuwste boek. En dan staat plotseling Lizzy voor de deur. Zij is halsoverkop uit Barcelona vertrokken. Maar verteld niemand wat haar daar overkomen is. Ze geeft aan haar vriendinnen aan dat ze hen miste en daarom terug gekomen is. Daarbij had ze het wel gezien in Spanje.

Al snel komt de relatie tussen Sofia en Jean-Luc op spanning te staan door de jaloezie die hij heeft naar de collega van Sofia. Hij ziet overal iets achter en dit zorgt voor kleine barstjes in de relatie van de twee. Wanneer hij dan eindelijk iets wil gaan doen met zijn leven heeft Sofia kritiek op hem en dit valt niet al te goed.
Chloe is dolgelukkig met haar Fransman, maar in deze relatie ervaart ze een emotie die ze nog niet eerder gevoelt heeft. Ze is jaloers, en dit zorgt ervoor dat ze niet bepaald haar mooiste kant laat zien.
Guillaume en Lizzy zijn in het eerste deel niet heel goed gestart, maar in dit deel gaat hij de vriendin van zijn vriendin zien als zijn kleine zusje. Ik heb enorm genoten van de dialogen tussen deze twee. Hij weet op zijn manier Lizzy een spiegel voor te houden en hierdoor maakt ze stappen in haar leven.

Een roman waar we ons weer heerlijk mee mogen onderdompelen in het leven in Parijs. We krijgen wederom een kijkje in het leven van de vriendinnen. Sofia houdt lange tijd iets verborgen omdat ze het voor zichzelf nog niet helemaal voor zich ziet. Lizzy houdt iets verborgen omdat ze zich schaamt. Echter komen alle vrouwelijke hoofdpersonages in dit boek hun ‘spiegel’ tegen waardoor ze naar zichzelf moeten gaan kijken en ondervinden dat er het een en ander moet gaan veranderen.
Een roman vol humor, vriendschap, liefde en levenslessen. Ik ben benieuwd wat deel drie in deze serie ons gaat brengen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *