Ambo|Anthos,  Loft Books

Hotel van sneeuw – Noortje Brink

Ik zag op mijn social media het boek Hotel van Sneeuw voorbij komen van Noortje Brink. Ik mocht deze thriller voor Ambo Anthos lezen en wil ze dan ook bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hotel van Sneeuw
Auteur: Noortje Brink
Uitgeverij: LoftBooks /Ambo Anthos
Ebook
ISBN: 9789047205319 

Auteur:

Noortje Brink (1978) werd geboren in Nijmegen, waar ze nog altijd woont met haar man en twee kinderen. Ze houdt van wandelen en afspreken met haar vriendinnen en leest het liefst thrillers en spannende verhalen.

Korte Samenvatting:

Stella en Joost hebben een moeilijk jaar achter de rug. De verbouwing van hun woning sleept zich maar voort, waardoor ze nu tussen het puin moeten wonen, en Stella heeft een miskraam gehad. Heel pijnlijk, want de babykamer was al ingericht. Tot overmaat van ramp vermoedt Stella dat Joost vreemdgaat. Het dreigt een afschuwelijke jaarwisseling te worden, na een vreselijke kerst. Een paar nachtjes weg in Drenthe moet hen nader tot elkaar brengen. Maar wanneer Stella en Joost bij het hotel aankomen, blijkt dat er iets vreemds met het hotel aan de hand is…

Cover:

De cover laat een vrouw zien in een bosrijke omgeving. De omgeving is bedolven onder een laagje sneeuw. De cover doet me denken aan de covers van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn. Deze verhalen lees ik graag, vandaar denk ik dat deze cover mij ook zo aansprak.

Het verhaal:

Stella en Joost zijn een stel die kort geleden een miskraam hebben gehad. Stella denkt dat Joost een affaire heeft. Ze twijfelt aan heel veel. Maar dan komt ze erachter dat hij een hotelovernachting heeft gevoel voor hen beide. Romantisch samen weg zijn tijdens de jaarwisseling.

Wat vond ik ervan?:

De personages in dit verhaal worden goed uitgewerkt. Je kunt je een beeld maken van ieder persoon. Het zijn mensen zoals jij en ik. Soms een tikkeltje over de top 😉

Doordat het een kort verhaal is heb je actie op actie. Waardoor je meteen aan je boek vast gekluisterd bent. Een goed avondje lezen en ik had hem uit.

Het verhaal laat zich vlot lezen. Je wordt vanaf het eerste woord meteen in het verhaal gezogen. Je voelt de spanning in dit verhaal opbouwen. Als ik nu zou zeggen het is een spannende thriller dan is dit niet helemaal. Begrijp me niet verkeerd er zit iets van spanning in en het wordt goed opgebouwd. Maar ik heb betere ‘spannendere’ thrillers gelezen. Het doet verder niets af aan dit verhaal. Zoals aangegeven is het een boek voor de liefhebbers van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn, hier kan ik me helemaal in vinden.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *