Cargo

Op een dag – Gytha Lodge

Ik zag in een bericht het boek Op een Dag van Gytha Lodge voorbij komen. De achterflap tekst sprak me enorm aan en heb Cargo gemaild. Ik mocht voor hen deze thriller lezen, waarvoor mijn dank.

Gegevens van dit boek:

Titel: Op een dag
Auteur:  Gytha Lodge
Uitgever: Cargo
Aantal pagina’s paperback: 368
ISBN: 9789403158402

Auteur:

Gytha Lodge studeerde Engels in Cambridge en schreef eerder toneelstukken en prijswinnende games. Op een dag is haar debuut, en de eerste in een serie thrillers met Jonah Sheens als hoofdpersonage.

Korte samenvatting:

In de zomer van 1983 gaan zeven schoolvrienden kamperen in een bos. De jongste van het stel is Aurora Jackson; ze is helemaal overdonderd dat ze mee mag. De volgende ochtend worden er maar zes vrienden wakker –Aurora blijkt verdwenen en ondanks de intensieve zoektocht
die volgt is er geen spoor van haar te bekennen.

Dertig jaar later worden er in het bos de resten van een lichaam gevonden. Inspecteur Jonah Sheens wordt op de zaak gezet, maar hij twijfelt er niet aan wat hem te wachten staat: Aurora is eindelijk terecht. Hoewel de vrienden altijd hebben beweerd onschuldig te zijn, worden de botten gevonden op een plek die alleen zij kennen. Sheens en zijn team duiken in het oude onderzoek, en komen al snel vreemde tegenstrijdigheden tegen. Het lijkt erop dat de moordenaar altijd dichterbij was dan iedereen dacht.

Cover:

De cover laat een kampeerplek zien. Je ziet een tent staan en er is een vuurtje. Ik vind de cover goed bij het verhaal passen. Aan de hand van de titel en de cover zou ik het boek in de winkel oppakken om de achterflap te lezen.

Het verhaal:

In 1983 gaan 7 tieners slapen en de volgende ochtend worden er maar 6 wakker. Aurora is vermist. Allemaal hebben ze de avond van te voren drugs en drank gebruikt. Hierdoor zitten er gaten in hun geheugen en dus ook in hun verklaringen. Ondanks vele pogingen om Aurora te zoeken blijft ze onvindbaar.

30 jaar na dato word er een lichaam gevonden niet ver van de kampeerplek vandaan. Aurora is eindelijk terecht. Ondanks dat de vrienden altijd gezegd hebben niets te weten en onschuldig te zijn worden de botten gevonden op een plek die alleen zij kennen. Sheens en zijn rechercheteam zetten alles op alles om de onderste steen boven te krijgen.

Wat vond ik ervan?:

Het boek houdt je vanaf pagina 1 in zijn greep. Het is makkelijk geschreven. De hoofdstukken zijn niet te lang. De hoofdstukken verspringen van tijd. Het ene hoofdstuk speelt zich af in het nu. En het andere hoofdstuk vertellen stuk voor stuk de laatste uren van Aurora’s leven. Ze vervloeien alle details tot elkaar en kom je op het laatst tot een mooi plot. De hoofdstukken versterken elkaar, waardoor er genoeg spanning in het verhaal zit en je door wilt lezen.

De personages worden goed uitgewerkt. Je krijgt een kijkje in het leven van de 6 destijds tieners en hun leven nu. En een kijkje in het leven van het recherche team. Waardoor het lijkt alsof je de personages echt kent.

De spanning rondom de verdwijning van Aurora maar ook die wat speelt in de levens van de tieners is voelbaar. Ik heb een paar keer gedacht nu weet ik wie het gedaan heeft, maar iedere keer werd ik op het verkeerde been gezet. Wat ik altijd wel prettig vind in een thriller. De verrassingen die tijdens een verhaal opkomen waardoor je weer een heel ander persoon gaat verdenken.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *