De Crime Compagnie

Slaap maar zacht – Linda Jansma

Iedere keer weet Uitgeverij De Crime Compagnie me weer omver te blazen met hun brochure. Toen ik de cover van dit boek zag was ik gefascineerd. Heel simpel, maar wel nieuwsgierigmakend. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Slaap maar zacht
Auteur: Linda Jansma
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 317
ISBN: 9789461095299

Korte samenvatting:

Op de IC-afdeling waar verpleegkundige Maud werkt, ligt een man in coma. Niemand weet wie hij is. De rechercheur die belast is met het onderzoek, regelt een item over de onbekende man in Opsporing Verzocht, waarna een getuige zich meldt. Maar voor deze vrouw gehoord kan worden, overlijdt ze.

Als er dan ook nog eens onverklaarbare dingen op de IC-afdeling gebeuren, begint Maud te vermoeden dat iemand haar patiënt dood wil. Maar wie? En waarom? 

Wat vond ik ervan?:

Maud werkt op de IC, daar ligt een man in coma. Niemand weet wie deze man is. De rechercheur die aan het onderzoek werkt zorgt voor een item in Opsporing Verzocht. Uit deze uitzending meldt zich een getuige. Helaas overlijdt deze nog voor dat de politie haar kan spreken.
Er gebeuren op de IC allemaal onverklaarbare dingen met de onbekende man. Maar wie veroorzaakt deze?

We lezen dit boek van Jansma vanuit verschillende perspectieven. Dat maakt dat je van vele kanten informatie krijgt en je ook daadwerkelijk zelf gaat mee puzzelen in deze thriller. Al vrij snel zit je in het verhaal, en dat zorgt voor een lekkere vaart tijdens het lezen.

De personages zijn allemaal zo beschreven dat ze tot leven komen, voor mijn gevoel heb ik vaak bij de koffiepauzes erbij gezeten en van dichtbij de conversaties meegekregen. Ik had helaas wel al redelijk snel door wie de onbekende man op de IC iets wilde aan doen, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb deze thriller graag gelezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *