Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Het Cupcake Café – Jenny Colgan

Ik mocht voor Uitgeverij Luitingh-Sijthoff het eerste deel van een nieuwe tweedelige serie lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het Cupcake Café
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s paperback: 460
ISBN: 9789024593378

Korte samenvatting:

Issy Randall kan bakken. Nee, meer dan dat – Issy kan verbluffend luchtige, hemelse taarten maken waar het water je van in de mond loopt. Haar talent heeft ze van haar grootvader, in wiens bakkerij ze is opgegroeid. Wanneer ze haar (oersaaie) baan kwijtraakt, besluit ze dat het tijd is voor de Grote Stap. Gewapend met recepten van haar grootvader, de hulp van haar beste vrienden en van de lokale bankmanager die zijn nek voor haar uitsteekt, opent ze Het Cupcake Café. Maar Issy heeft absoluut geen idee waar ze aan begonnen is. 

Wat vond ik ervan?:

De cover van dit boek laat een pittoresk klein cupcake café zien. Het is een cover waar ik zeker niet aan voorbij zou lopen. Een vrolijke cover die zeker bij een Jenny hoort als je het mij vraagt.

We lezen dit verhaal vanuit Issy. Zij is een kei in bakken, dit heeft ze niet van een vreemde. Het is haar namelijk door haar opa met de ‘bak’lepel in gegoten. Issy kan verbluffend luchtige, hemelse taarten maken waar je als lezer al zoete trek van krijgt. We worden dan ook menig keer tijdens dit verhaal getrakteerd op een recept. Dit recept krijgt Issy van haar opa. De een lijkt me nog lekkerder dan de ander. Met deze recepten onder haar arm en een goed plan neemt ze na het krijgen van haar ontslag een grote stap. Ze gaat een eigen cafeetje beginnen waar zij mensen wil laten samen komen voor een kop koffie of thee met een lekkernij erbij. Soms heeft Issy totaal geen idee waar ze mee bezig is. Maar haar café blijft mensen trekken en zorgt ervoor dat ze weer plezier krijgt.

Echter krijgt Issy ook op persoonlijk vlak het een en ander voor haar kiezen. Maar zo dapper als dat ze is weet ze alles met opgeheven hoofd te trotseren en wanneer ze dan toch instort is daar altijd wel iemand die er voor haar wil zijn.

Een feelgood vol lekkere recepten, de nodige dosis vriendschap maar ook zeker met een boodschap. Never give up your dream! Issy weet in dit verhaal ook ondanks de menige tegenslagen, soms wel rampen, toch haar hoofd boven water te houden en van haar droom werkelijkheid te maken.

Dit is een eerste deel van een twee -luik. Dit tweede deel zal in het najaar verschijnen en ik kijk er dan ook als Jenny Colgan fan enorm naar uit.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *