De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

De Insiders – Jessica Goodman

Toen ik het persbericht las van dit boek was ik meteen nieuwsgierig. Ik wil Uitgeverij de Fontein bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De Insiders
Auteur: Jessica Goodman
Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina´s: 368
ISBN: 9789026156762 

Korte samenvatting:

Het leven aan de Goudkust in Long Island lacht Jill en haar vrienden toe. Ze zijn de Players, een eliteclub op hun prestigieuze school. Players hebben de coolste feestjes, de hoogste cijfers en de beste toekomstperspectieven.
Maar niet alles is wat het lijkt. Drie jaar geleden is Jills beste vriendin Shaila vermoord; Shaila’s vriend Graham bekende. Nu krijgt Jill plotseling berichtjes waar in staat dat Graham onschuldig is. Zet ze haar droomtoekomst op het spel om de waarheid te achterhalen?

Wat vond ik ervan?:

We lezen deze jeugd thriller vanuit de vriendengroep die hoog aanstaan op school. Ze zijn een hecht clubje waartoe ieder jaar weer nieuwe kinderen toegelaten worden. Echter merk je al gauw dat er toch wel een spanning in de groep hangt omdat niet iedereen zich kan vinden in wat er gedaan wordt. Jills beste vriendin Shaila is drie jaar geleden vermoord en de vriend van Shaila heeft bekend. Maar nu krijgt Jill berichten waarin gezegd wordt dat deze Graham onschuldig is.

De rumoerigheid binnen de groep zorgen voor een bepaalde spanning waardoor je wilt blijven lezen. Want je weet nooit hoe het zich gaat keren. Blijft het harmonieus of vallen ze elkaar in de haren. De normen en waarden worden wel echt op de proef gesteld.

De spanning die Goodman in deze thriller stopt zorgt er voor dat je je vastbijt in het verhaal. Je wilt als lezer weten wat er allemaal gaat gebeuren. Menig keer zit je op het puntje van je stoel door de twist die deze schrijfster in haar verhaal verweeft.
Doordat je van het heden naar het verleden verspringt krijg je veel informatie. Maar dit kan soms ook wel wat verwarrend zijn. Echter zorgt dit wel weer voor de diepgang.

Mijn eerste boek van deze schrijfster en ik hoop in de toekomst nog eens iets van haar te mogen lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *