De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

Shame on you – Margje Woodrow

Toen ik de persmail voorbij zag komen van deze jeugdthriller heb ik direct terug gemaild. Ik wil Uitgeverij De Fontein bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Shame on you
Auteur: Margje Woodrow
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina´s: 207
ISBN: 9789026160196

Korte samenvatting:

Een vriendengroep kruipt stiekem onder het hekwerk van centerparcs door en fikst voor niks een huisje. Maar al snel verandert hun chillweekend in een nachtmerrie. Iemand vindt dat de groep zich dood moet schamen. Waarom? Waarvoor? Ze hebben geen idee. Wat wél duidelijk wordt: ze zullen hoe dan ook moeten boeten. En er is geen ontsnappen aan.

Wat vond ik ervan?:

Jayden, Indy, Sharon, Daan en Marlon fiksen voor niks een huisje op een centerparcs. Ze willen een chillweekend met elkaar ervan maken. Maar als snel is er niks chills meer aan. Er is iemand die niet vind dat deze vriendengroep een leuk weekend mag hebben.

We lezen deze jeugdthriller vanuit het oogpunt van Jayden en Indy. Zij geven van beide kanten een kijkje op de vriendengroep en op het weekendje weg dat ze gepland hebben met zijn allen. We zien ook vanuit beide personages hoe de groep in elkaar steekt en wie wel strookt en niet. Dit zorgt voor een bepaalde spanning binnen de groep, maar die is niet perse storend. We krijgen ook vanuit een anoniem personage een kijkje op de vriendengroep. Deze persoon heeft niets goeds voor met de groep en zorgt er geregeld voor dat ze de stuipen op het lijf gejaagd wordt, totdat hij voelt dat hij toe kan slaan.

Een spannende thriller die je onder de huid gaat zitten. Door de informatie die je als lezer krijgt voel je de spanning steeds meer worden. Je wilt weten waar Sharon is. De manier waarop ze reageert is vreemd. Waarom? Je wilt als lezer dit ook tot op de bodem uitzoeken.

Ik vind het thema die Woodrow gekozen heeft voor deze thriller heel goed gevonden. Er wordt veel op social media gezet door andere. En niet altijd met een goede bedoeling. Zo ook in dit verhaal. Dit actuele thema is zeer pakkend. Ik wil Woodrow hiervoor complimenteren. Dit is niet het eerste werk dat ik van deze schrijfster lees, ze weet me weer vol spanning te laten lezen. Top!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *