De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

Kater – Margje Woodrow

Ik reageerde op het persbericht van Uitgeverij De Fontein. De jeugdtrillers die door ze worden uitgegeven lees ik altijd graag. Ik wil de uitgeverij dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kater
Auteur: Margje Woodrow
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s: 196
ISBN: 9789026164019

Korte samenvatting:

Tijdens hun vakantie woont Teddy in het huis van haar oppasfamilie. Samen met haar vriendin Chloë geeft ze er stiekem een feest, maar dat loopt volledig uit de hand.
De dag na het feest wordt Chloë dood gevonden in het bos. Vermoord! Iedereen is verdacht. Wie heeft het gedaan? En wie stuurt die enge berichtjes met Chloë’s telefoon?

Wat vond ik ervan?:

Teddy past op het huis van haar oppasfamilie. Nu deze op vakantie zijn besluit ze samen met haar vriendin Chloë een feest te vieren. Echter loopt dit feest totaal uit de hand. Het huis is zowat onherkenbaar na een nacht goed doorfeesten.
Wanneer Teddy ontwaakt en het huis zo aantreft is ze in alle staten en gaat op zoek naar Chloë, want zij zou haar helpen met het huis weer toonbaar te maken. Echter is Chloë nergens te vinden. Later die dag komen Teddy en haar vriendinnen Jolijn en Sabine erachter dat Chloë dood is. Vermoord. Iedereen is op dit moment een verdachte. Teddy raakt enorm in de war van alles wat om haar heen gebeurd. Als klap op de vuurpijl krijgen de vriendinnen appjes gestuurd via de telefoon van Chloë. Wat is er toch aan de hand?

Een jeugdthriller die zich lekker weg laat lezen, dit komt door de fijne schrijfstijl van Woodrow. Ze weet de spanning door ieder gesprek heen te weven waardoor je jezelf vastbijt om door te lezen, je wilt namelijk weten wat Chloë overkomen is.
Beetje bij beetje komen we door rechercheur van Loon aan informatie die ervoor zorgt dat de puzzelstukjes in elkaar vallen. Teddy zelf is ook op haar hoede en ontdekt her en der dingen die volgens haar niet kloppen. Deze speurtocht maakt dat de plottwist voor mij al duidelijk was, maar alsnog vind ik het goed gevonden door de schrijfster.

Jaloezie is zeker een sterke emotie in dit verhaal. De vriendschappen staan dan ook op scherp en dat maakt deze thriller erg fijn. Daarbij kom je er na de twist achter dat een van de personages niet is zoal ze zich voorgedaan heeft en hierdoor is alles in de soep gelopen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *