Dutch Venture Publishing

Liefde zonder oordeel – Anne May

Ik mag voor Dutch Venture Publishing meelezen in de blogtour rondom de novelle ‘Liefde zonder oordeel’ van Anne May. Ik wil de uitgever bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Liefde zonder oordeel
Auteur: Anne May
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Epub
ISBN: 9789492585660

Auteur:

May Harper is een pseudoniem waaronder ze feelgood en (New) Adult schrijf. In het echte leven luister ze naar de naam Annette. Zij houdt van bijzondere relaties, personages waarbij het net even iets anders loopt en ze hoopt dat ze deze goed weet te vangen in mijn verhalen

Korte Samenvatting:

Als je wilt overleven, kies je met je verstand. Maar als je echt wilt leven, laat je je hart spreken.

Vanaf het moment dat haar vader haar vertelt dat hij zal komen te overlijden, is Miriam overgegaan op de overlevingsstand. Iedere keus die ze na die dag maakt, is gericht op overleven. Tot ze niet meer kan en definitief een streep zet door alles wat ze ooit gekend heeft. Gezien haar traumatische verleden is een normale opleiding of baan niet voor haar weggelegd en ze gaat aan de slag als vrijwilliger op de dagopvang in een verzorgingstehuis. Daar ontmoet ze een wel heel bijzondere patiënt.

Gideon Asher is vijfentwintig, heeft een ernstig ongeluk gehad en is niet in staat om te praten of te bewegen. Toch lukt het Miriam om stukje bij beetje tot hem door te dringen en met hem te communiceren. Tot ze op zijn geheim stuit. Maar mag ze hem wel veroordelen om wat hij heeft gedaan?

Is gebroken voor altijd kapot of kun je elkaar ook helen?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Miriam en Gideon. Miriam werkt als vrijwilligster op de dagopvang van een verzorgingshuis. Na een traumatisch verleden is dit iets wat ze kan, al zou ze meer willen doen in haar leven. Ze gaat over enkele weken trouwen met Abraham, een huisarts die ook enkele dagen per week in het verzorgingshuis werkt. Dit werk heeft niet veel uitdaging voor Miriam, maar ze vindt het wel heel erg leuk.

Op een dag komt daar Gideon binnen. Hij heeft een ongeluk gehad en kan zich hierdoor niet meer bewegen. Hij heeft vanaf zijn middel een dwarslaesie. Maar ook spreken lukt hem niet. Het contrast van hoe hij was en hoe hij nu is is enorm.
Op de een of andere manier krijgen Miriam en Gideon een band met elkaar. Ze vinden een mogelijkheid tot communiceren. Alleen ligt het verleden op de loer en deze kan roet in het eten gooien.

Een prachtig liefdes verhaal. Ondanks de korte omvang voelt het wel als een volwaardig verhaal. Ik kon wel lachen om de manier zoals Anne May de aanstaande schoonmoeder van Miriam neer heeft gezet, een echte MOMZILLA.

Een novelle die humor, liefde en vriendschap bevat. Zeker een aanrader!

Er is een zin van het verhaal wat door mijn hoofd blijft spoken sinds ik het boek gelezen heb; ‘Ik kan je alleen zien omdat jij mij zag’.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *