Dutch Venture Publishing

Wedden van wel? – Vannessa Thuyns

Ik mocht voor Dutch Venture Publishing meelezen in de blogtour rondom het nieuwste boek van Vannessa Thuyns. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Wedden van wel?
Auteur: Vannessa Thuyns
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s paperback: 341
ISBN: 9789492585929

Korte samenvatting:

Robine heeft één motto: lang leve de lol! Ze woont niet voor niets 2500 km van haar gecompliceerde familie, kritische ex-vriend en mislukte carrière vandaan. Sep daarentegen wil niets liever dan dat zijn tweelingzus weer voorgoed in Amsterdam komt wonen, dus wanneer Robine voor een bezoek in Nederland is, bedenkt hij ter plekke een weddenschap. Als het Robine lukt om zijn werkgever Jasper te strikken als date voor een familiefeest, mag ze zonder protest én op haar broers kosten terug naar haar onbezonnen leven in Italië. Helaas is advocaat Jasper wel het type: stug, onbereikbaar, té zelfverzekerd en belachelijk knap. Vol goede moed gaat Robine de uitdaging aan en ze doet alles om dit spelletje te winnen. Maar wat als Jasper toch leuker blijkt te zijn dan ze in eerste instantie dacht…

Wat vond ik ervan?:

Toen ik zag dat er een nieuw verhaal van Vannessa aankwam was ik al direct enthousiast. Ik heb al eerder boeken van haar hand mogen lezen en ik kan me heel erg vinden in haar schrijfstijl.

We lezen Wedden van wel? vanuit Robine. Zij heeft maar een motto en dat is Lang leve de Lol! Ze woont in Italië ver weg van haar gecompliceerde familie, haar kritische ex-vriend en haar mislukte carrière. Sep is de tweelingbroer van Robine en wil niets liever dan dat ze weer voorgoed naar Amsterdam komt. Robine komt over vanuit Italië om de verjaardag van haar vader te vieren. Dit weerzien met de familie geeft al direct aan waarom ze gevlucht is naar een ander land. Maar voor ons als lezer is het vermakelijk. Sep en Robine speelden vroeger het spelletje Wedden van wel. En nu daagt Sep zijn zus uit om het spel weer te spelen. Robin moet de werkgever van Sep strikken als date voor het familiefeest. Wanneer dit lukt mag ze op de kosten van Sep terug naar Sicilië. Lukt dit niet dan moet ze in Amsterdam blijven.

Al snel blijkt dat Jasper nu niet bepaald een meegaand type is, deze werkgever van Sep is stug, onbereikbaar, te zelfverzekerd en enorm knap. Maar Robine geeft het niet op en gaat deze uitdaging met beide handen aan. De manier waarop Robine zich in het leven van Jasper sluist laat zien dat Vannessa zeker een enorme fantasie heeft. Heerlijk om haar al die gekke capriolen te zien uithalen.

Maar wat moet Robine nu ze toch wel merkt dat ze Jasper leuker vind dan dat ze in eerste instantie gedacht had?
Een feelgood die ik zeker aanraad, de schrijfstijl is wederom erg prettig, er zit humor in het verhaal. De ruzie’s in het gezin zullen voor menigeen die broers/zussen heeft ook bekend voorkomen. Een verhaal met vele elementen, maar zeker niet te overdadig. Wederom een mooi verhaal. Ik heb genoten!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *