Dutch Venture Publishing

Storm in een glas takkenthee – Jacodine van de Velde

Na het lezen van de voorgaande delen was ik benieuwd hoe het verder zou verlopen met de personages. Ik wil Dutch Venture Publishing bedanken voor het recensie-exemplaar dat ik toegestuurd heb gekregen om mee te lezen in de blogtour.

Gegevens van dit boek:

Titel: Stom in een glas takkenthee
Auteur: Jacodine van de Velde
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina´s: 253
ISBN: 9789493265349

Korte samenvatting:

Na een turbulente scheiding heeft Sara bij Camiel opnieuw de liefde gevonden. Met volle teugen geniet ze van hun nieuw samengestelde gezin. Daarnaast werkt ze met plezier in de Bagels & Beans-vestiging van haar vriendin Marit en heeft ze een modus gevonden in de omgang met haar ex Stef. Helaas komt daar verandering in wanneer Stef hoort dat Sara ten huwelijk is gevraagd door Camiel. Hij haalt van alles uit de kast om haar zover te krijgen bij hem terug te komen. Wanneer in haar familie ook nog het noodlot toeslaat, is een bruiloft wel het laatste waar haar hoofd naar staat.

In dit vervolg op Zwarte koffie, macchiato en takkenthee lees je hoe het verder gaat met Sara en haar dochtertjes Jenna en Liv. Weet Sara het hoofd boven water te houden? En is de liefde tussen haar en Camiel sterk genoeg om te overleven in de storm in hun glas takkenthee?

Wat vond ik ervan?:

Heerlijk om weer deel te mogen uitmaken van het leven van Sara en Camiel. Zij genieten van het leven als samengesteld gezin. Sara werkt samen met haar beste vriendin bij Bagels & Beans en heeft een manier gevonden om met ex man Stef om te kunnen gaan omwille van hun twee dochters. Dit verandert echter wanneer Stef erachter komt dat Camiel Sara ten huwelijk heeft gevraagd en zij ja heeft geantwoord. Hij haalt de trukendoos tevoorschijn om ook maar elk beetje aandacht dat hij wil krijgen te krijgen van Sara. Camiel heeft al snel in de gaten waar Stef mee bezig is. Wanneer dan ook nog eens iets ergs in de familie van Sara gebeurt is het laatste waar ze aan denkt haar bruiloft.

Wat ik in dit verhaal van Jacodine mooi naar voren vindt komen is de tweestrijd die gescheiden ouders voelen. Je wilt het beste voor je kind, daardoor wil je nog wel eens het een en ander van je ex-partner pikken maar daar is je huidige partner dan weer wat feller op. De schrijfster laat zien hoe Sara in deze tweestrijd zit, je voelt als het ware met haar mee. Maar ook die lieve Camiel, die wil alleen maar wat het beste is voor zijn bonusdochters en gaat in heel veel mee. Wat een fijn samengesteld gezin is dit zeg!

In dit verhaal merk je dat Sara groeit als persoon. Ze is al sterker geworden na haar scheiding van Stef, maar je merkt dat ze in dit deel weer wat verder is dan dat ze in het voorgaande was. Ze maakt toch wel echt een persoonlijke groei door en dat is wanneer je de hoofdpersonage al kent heel fijn om te lezen.
Sara weet beide benen op de grond te houden door te blijven praten met Marit en Camiel. Vriendschap staat ook zeker centraal in dit verhaal.

Dit verhaal wordt ons vanuit twee perspectieven gegeven namelijk, Sara en Camiel. Zo worden bepaalde gebeurtenissen ook vanuit twee kanten belicht en dat voelt voor mij toch wel altijd alsof je beter in het verhaal zit. Je kent de gevoelens en gedachtes van de personages en snapt waarom ze daardoor op een bepaalde manier reageren. Wederom een top boek dit deel!

Of Camiel en Sara uiteindelijk trouwen? Dat ga ik niet verklappen daar moet je het boek toch echt zelf voor lezen 😉

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *