Dutch Venture Publishing

Zomerliefde in Mermaids Point – Sarah Bennett

Ik mocht voor Dutch Venture Publishing meelezen in de blogtour rondom Zomerliefde in Mermaids Point. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Zomerliefde in Mermaids Point
Auteur: Sarah Bennett
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina´s: 274
ISBN: 9789493265509]

Korte samenvatting:

Laurie Morgan runt een café in het kustdorpje Mermaids Point, zo genoemd vanwege de wezens die volgens geruchten in het water vlak bij het dorp wonen. Wanneer een wazige foto online wordt gezet van iets wat een zeemeermin lijkt te zijn, zitten het café en het dorp al snel vol met nieuwsgierige toeristen.

De opvallendste nieuwkomer is de knappe auteur Jake Smith, die voor de zomer een huisje heeft gehuurd terwijl hij aan zijn nieuwe boek werkt. Dat zegt hij tenminste. In werkelijkheid is hij een journalist, opgebrand en gedesillusioneerd. Zijn uitgever heeft hem op zeemeerminnenjacht gestuurd…

Jake voelt zich al snel aangetrokken tot het dorpsleven, én tot de prachtige vrouw die het plaatselijke café runt. Maar hij vermoedt dat er problemen schuilen onder de idyllische façade. Wanneer het erop lijkt dat Laurie’s familie erbij betrokken is, staat Jake voor een moeilijke keuze. De waarheid achterhalen of de vrouw beschermen op wie hij verliefd begint te worden…

Wat vond ik ervan?:

We komen terecht in het karakteristieke Mermaids Point. We duiken in het leven van de familie Morgan. Vader Andrew en moeder Silvia runnen een winkeltje met veel snuisterijen hun dochter Laurie heeft aangrenzend aan de winkel een café. Zoon Nick werkt op zee en vaart de toeristen rond op zee. Een wazige foto zorgt voor een stormloop naar het dorp. Hierop denken de mensen een zeemeermin te zien. Het zorgt voor veel mensen die een kijkje komen nemen en dit helpt de zaken natuurlijk ook mee.

Dan komt Jake Smith om de hoek kijken. Direct is er een klik tussen hem en Laurie en het geflirt gaat dan ook stug door. Laurie maakt duidelijk dat ze geen klanten date, maar na een tijdje gaat ze toch in op de uitnodiging van Jake om bij hem te komen eten. Echter houdt Jake zijn reden waarom hij naar het dorp is gekomen geheim. Hij heeft als smoes verzonnen dat hij een auteur is en werkt aan een boek over mythen.

Jake wordt door alle mensen in het dorp al vrij snel gezien als een van hen. En wanneer hij dan ook deel gaat uitmaken van het leven van de familie Morgan stuit hij op iets mysterieus dat ervoor kan zorgen dat het tussen hem en Laurie finaal fout kan lopen. Welke keus maakt Jake? Publiceert hij wat hij ontdekt heeft of gaat hij voor Laurie?

Ik had in het verhaal een herken momentje. Laurie was fan van Belle omdat Belle een bibliotheek had. Ik kan me hier heel goed in vinden. Vroeger was dit mijn favoriete prinses en nu nog steeds 🙂

Het verhaal laat zich makkelijk lezen door de vlotte schrijfstijl van Bennett. Al snel voel je je een met het dorpje en waan je je daadwerkelijk daar. De personages hebben allemaal iets eigens waardoor je veel diversiteit hebt. Het verhaal is leuk in elkaar gezet en het einde is een waar je als feelgood lover van geniet. Ik ga deze auteur in de gaten houden want ik heb vanaf bladzijde een genoten!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *