Uitgeverij VBKLab,  VBKLab

Voet op eigen bodem – Vannessa Thuyns

Toen ik zag dat er een blogtour kwam rondom de nieuwe roman van Vannessa Thuyns heb ik direct gemaild. Ik wil Uitgeverij VBKLab bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Voet op eigen bodem
Auteur: Vannessa Thuyns
Uitgever: VBKLab
Aantal pagina’s: 304
ISBN: 9789032520342

Korte samenvatting:

Cat komt na anderhalf jaar reizen noodgedwongen terug naar Nederland wanneer ze hoort dat haar vader een hartoperatie heeft moeten ondergaan.
Cat’s beste vriendin (en professioneel regelaar) Lieke heeft een kamer en een tijdelijke baan voor haar geregeld als vaste oppas bij het gezin van Menno en Viv in een piepklein dorp.
Maar sinds Cat voet op eigen bodem heeft gezet, grijpen alle verantwoordelijkheden haar naar de keel: Viv is een onuitstaanbare werkgever, Menno en Viv maken constant ruzie, de kinderen zijn lastig en ze haat de ziekhuissfeer waar ze twee keer in de week naartoe moet met haar vader. Het enige lichtpuntje daar is de aanwezigheid van dokter Bastiaan Brandt.
Ondertussen vreet de haat liefde verhouding met haar ouders energie. Zij vinden namelijk nog steeds dat Catherina een mooie carrière als violiste misloopt en zien haar bij voorkeur bij een gerenommeerd internationaal orkest.
Lukt het Cat dit keer om niet weg te vluchten maar haar eigen pad te blijven volgen?

Wat vond ik ervan?:

Cat reist al anderhalf jaar rond de wereld. Na een telefoontje van het thuisfront dat het niet goed met haar vader gaat komt Cat terug naar huis. De beste vriendin van Cat, Lieke zorgt er direct voor dat Cat een tijdelijke baan heeft en een onderkomen voor de tijd die ze thuis zal zijn om mee te helpen in de zorg rondom haar vader. Cat gaat als inwonende oppas werken bij het gezin van Menno en Viv. Zij hebben twee jongens en daar zal Cat zo blijkt als ze eenmaal daar in huis is haar handen aan vol te hebben.
Cat heeft al vrij snel door waarom ze ook alweer die reis is gaan maken anderhalf jaar geleden. De verantwoordelijken heden grijpen haar bij haar keel en dan komen daar ook nog eens de ruzies van Menno en Viv bij kijken. En daarbij heeft ze haar handen daadwerkelijk ook nog eens vol aan Finn en Luus. Maar gaandeweg het verhaal komt er een iemand in beeld waar Cat haar hart kan luchten. Dokter Bastiaan Brandt.
De ouders van Cat leggen haar ook het nodige aan de schenen. Zij zien veel liever dat ze zich weer volledig op haar carrière als violiste stort.

Allereerst, wat een geweldige cover. De vrolijkheid spat er vanaf. De details die erop verwerkt staan passen helemaal bij het verhaal. Chapeau!

We lezen het verhaal een beetje vanuit Cat. En door de schrijfstijl van Thuyns rol je lekker door het verhaal. Gedetailleerd maar ook met de nodige dosis humor weet ze met dit verhaal mij helemaal vast te houden. Dit was voor mij een boek in een dag, zo “obsessed” was ik met het verhaal, want ik wilde weten hoe het zou aflopen met de dokter maar ook met haar ouders.
Zou ze eerlijk durven zijn en haar vader te vertellen waar het op stond?

De groei die Cat maakt is mooi beschreven. Van een vluchter gaat ze gaandeweg het verhaal met beide benen op de grond staan en laat ze van zich horen. De band die ze met de oppaskinderen krijgt is mooi. En zoals door Thuyns beschreven hebben ze een echte band gekregen door de maanden die Cat daar in huis heeft gewoond.
De vriendschap met Lieke kent in dit boek pieken en dalen, maar even eerlijk zo gaat het toch wel eens vaker in vriendschappen. Dat maakt dit boek ook zo realistisch. Als je het aan mij vraagt heeft Thuyns weer een heerlijke feelgood neergezet zoals we van haar gewend zijn. En stiekem kijk ik alweer uit naar het volgende 😉

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *