Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Hamley is jarig – Sandra J. Paul

Samen met Britt mocht ik voor Sandra J. Paul haar eerste jeugd boek van het katje Hamley lezen. Ik wil Uitgeverij Hamley Books dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hamley is jarig
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 105
ISBN: 9789464208221

Auteur:

Sandra J. Paul is jeugdboekenauteur van de spannende Kraaidorpreeks, die bestaat uit De Duitsere School, Het Verlaten Huis en De Vergeten Tuin. Naast auteur is zij ook een echte dierenvriend. Zij heeft verschillende katten, waaronder de zwarte kat Hamley.

Korte samenvatting:

Maak kennis met Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen verstaat. Samen met haar zusjes en haar moeder woont ze in een gezellig huis, en wordt ze vertroeteld door haar baasje Viola.

Viola is jarig, en bij een verjaardag hoort taart. Alleen, zo zeggen de andere katten: dieren krijgen nooit taart, en hun verjaardagen worden nooit gevierd. Dus besluit Hamley om dit te veranderen. Ze gaat op zoek naar taart voor haar dierenfamilie, en belandt zo in een bakkerij.

Wat vonden wij ervan?:

We lezen dit verhaal van Hamley, ze woont in een gezellig huis samen met haar zusjes en moeder. Haar baasje Viola knuffelt graag met haar. Maar Hamley is een katje wat door haar moeder nog wat veilig gesteld word. Zij moet in huis blijvende wanneer moeder het goed vind mag ze beetje bij beetje de wereld gaan ontdekken.

Wat we zo leuk vinden aan Hamley is dat ze alles wilt weten. Dit soms tot ergernis van haar moeder en zusjes. De illustraties in dit boek zijn echt waanzinnig. Niet teveel, maar net genoeg om een stukje tekst extra body te geven zeker voor de jongere lezertjes onder ons.

Het avontuur dat Hamley ondergaat is er een waarvan je als volwassen lezer al aan kunt voelen dat het niet helemaal zo gaat lopen als dat de verwachtingen zijn. Maar dit zorgt voor de jeugdige lezer wel voor het extra beetje spanning. Britt kon niet stoppen met lezen dus dat is zeker een pluspunt.

Dit eerste deel bevat vriendschap, liefde, spanning en ondeugendheid. Een perfecte mix voor een kinderboek. Een verhaal die we beide met een glimlach gelezen hebben. We hopen dan ook nog meer avonturen met Hamley te mogen gaan beleven.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *